Gol Otamendija i 42 prekršaja

Rat na Maracani i povijesni poraz Brazila

Na kraju je gol Otamendija ispisao povijest, jer je Brazil prvi put ikada poražen na domaćem terenu u kvalifikacijama. Odigrao je na svom terenu 64 utakmice i samo 13 puta remizirao, uz čak 51 pobjedu!
Sport / Nogomet | 22. 11. 2023. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je Messi kao kapetan krenuo sa suigračima prema svlačionici, moglo se osjetiti u kojem će pravcu ići veliki derbi, svjetski klasik, duel između Brazila i Argentine.

Utakmica je kasnila 28 minuta zbog nereda na tribina u koje su bili uključeni pojedini igrači Argentine naravno ne u punom smisli riječi, već kao vrsta pregovarača, zaštitnika navijača svoje reprezentacije.

Nakon što je definitivno Čileanac Maza dao znak krenulo. Start na start, bilo je udaranja laktovima, otvorenim dlanovima. U prvih dvadeset minuta napravljeno je 13 prekršaja, pokazana su dva žuta kartona. Gabriel Jesus je dobio prvi jer udario u lice De Paula.

U takvom ritmu je prošlo nekih dvadesetak minuta a onda se u posljednjih desetak prvog dijela malo i igralo. Raspoložen je bio posebno Martinelli, koji je imao najbolju priliku ali je njegov šut obranio Romero kada je već Martinez bio savladan. Martinelli je imao i najbolju priliku za Brazil u nastavku. Jesus je obavio veliki dio, njegov suigrač iz Arsenala je izašao jedan na jedan s Martinezom koji je uspješniji.

Na kraju je presudio jedan trenutak, nakon prekida. Lo Celso je centrirao, Otamendi je skočio koliko je mogao u tom trenutku i glavom pogodio. Fernando Diniz koji je osvojio Copu protiv Boce Juniors ne tako davno, ovaj put je izašao kao gubitnik. Probao je izmjenama, na kraju je Joelinton koji je ušao u 72. minuti, devet poslije dobio crveni karton. Nakon još jednog oštrijeg starta na De Paulu. To je bio jedan od 42 prekršaja koliko smo vidjeli u ovom duelu.

Video: Brasil - Argentina 

Na kraju je gol Otamendija ispisao povijest, jer je Brazil prvi put ikada poražen na domaćem terenu u kvalifikacijama. Odigrao je na svom terenu 64 utakmice i samo 13 puta remizirao, uz čak 51 pobjedu! Uz to, ovo je bio treći uzastopni poraz Brazila. Sada ima samo sedam bodova, osam manje od vodeće Argentine koja je prva.

Kopirati
Drag cursor here to close