Poraz svjetskih prvaka

Bielsa srušio Argentinu, Messi hvatao za vrat protivničke igrače

Počelo je uvredama i naguravanjem, a onda je u sukob ušao i Messi koji je dotrčao do Olivere, odgurnuo ga prvo desnim laktom, a potom i lijevom rukom primio za vrat.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2023. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marcelo Bielsa je još jednom potvrdio koliko je veliki trener. Potpuno je taktički nadmudrio svog nekadašnjeg igrača, danas izbornika Argentine Lionela Scalonija u trijumfu Urugvaja na kultnoj La Bomboneri.

Radilo se o susretu petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Naravno da je utakmica bila puna naboja, duela, što klasičnih igračkih, što verbalnih. Najžešće je zaiskrilo u 20 minuti kad je Mathias Olivera ušao u okršaj s Rodrigom De Paulom. Počelo je uvredama i naguravanjem, a onda je u sukob ušao i Messi koji je dotrčao do Olivere, odgurnuo ga prvo desnim laktom, a potom i lijevom rukom primio za vrat. Sudac Roldán je pokazao osam žutih kartona, ali nije isključio niti jednog igrača

Video: Gužva na terenu 

Urugvaj je bio posebno neugodan i opasan iz tranzicije, kontra napada, ali su do gola stigla na nešto drugačiji način. Molina je sebi zakomplicirao život uz aut liniju, Viña mu je uzeo loptu i poslao jednu dugu na drugu stativu gdje se našao Araujo. Za konačnih 0:2 se pobrinuo Darwina Nunez baš nakon jedne kontre tri minute prije kraja utakmice.

Video: Argentina - Urugvaj 

Iako je bio najbolji igrač Argentine na terenu, Messi je prekinuo niz od devet uzastopnih utakmica u kojima je zabio gol nastupajući za svoju reprezentaciju od prve minute. Bila je ovo prva pobjeda Urugvaja ikad na gostovanju kod Argentine u utakmicama kvalifikacija za svjetska prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close