Papirologija završena

Raphael Lea'i stekao pravo nastupa za Velež

Lea'i je došao u Velež iz iz lokalnog Henderson Eelsa za kojeg je zabio nevjerojatnih 95 golova u svega 50 nastupa.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2023. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U situaciji kada nedostaje nekoliko važnih igrača, jedna dobra vijest je stigla za momčad Veleža. Iako je došao prije polaska momčadi na pripreme u Tursku, Raphael Lea'i još uvijek zbog problema sa papirologijom nije upisao niti jednu minutu u dresu Veleža.

Ugovor je potpisao još 29. siječnja i čini se da je potrebna papirologija za nastup završena, pa bi se ovaj igrač koji dolazi sa Solomonskih Otoka mogao naći u rosteru za utakmicu protiv Slobode koja se igra sutra.

Od trenutka kada je potpisao ugovor, Raphael Lea'i je postao prvi igrač iz ove zemlje koji je to napravio u Europi. Solomonsko Otočje je trenutno 136 reprezentacija Svijeta. Svoj najveći uspjeh zabilježili su 2004. kada su osvojili drugo mjesto na OFC-ovom Kupu nacija, i to još u periodu dok je Australija bila dio Oceanijskog nogometnog saveza. Lea'i je došao u Velež iz iz lokalnog Henderson Eelsa za kojeg je zabio nevjerojatnih 95 golova u svega 50 nastupa.

U kratkoj seniorskoj karijeri već je zabilježio sedam nastupa za reprezentaciju i pritom zabio pet pogodaka. Briljirao je u ključnoj utakmici prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, kada je zabio sva tri gola u 3:1 pobjedi svoje reprezentacije nad Tahitijem. Zanimljivo, interes za ovog igrača ranije su pokazivale momčadi kao što su Godoy Cruz, australski Brisbane Roar i turski Alanyaspor.

Kopirati
Drag cursor here to close