Klub 300

Rakitić ušao u povijest Seville: Samo jedan suigrač je ispred njega

Ivan Rakitić ušao je u povijesne knjige odigravši 300 utakmica u dresu Seville. Od aktivnih igrača samo je jedan suigrač ispred njega. Naravno, riječ je o legendi kluba i kapetanu Jesusu Navasu.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Sevilla / Ivan Rakitić

Pobjeda Seville protiv Las Palmasa bila je prva Andalužana ove sezone u prvenstvu.

U 71. minuti gol za minimalnu pobjedu i bijeg s dna ljestvice postigao je Lukebakio, ali utakmicu je obilježila i proslava prije samog početka.

Naime, Ivan Rakitić ušao je u povijest kluba upisavši 300 utakmica u dresu Seville. Prije samo početka utakmice u klubu su mu uručili prigodni dres s tim brojem kako bi odali počast hrvatskom veznjaku.

Utakmicom protiv Las Palmasa, Rakitić je postao stranac s najviše nastupa za Sevillu, a od aktivnih igrača samo je jedan suigrač ispred njega.

Naravno, riječ je o legendi kluba i kapetanu Jesusu Navasu koji svakom svojom utakmicom ljestvicu podiže sve više. On je za Sevillu odigrao 653. utakmice, a osim četverogodišnjeg boravka u Manchester Cityju, cijelu karijeru proveo je u Andaluziji.

Od aktivnih igrača, na ljestvici onih s najviše nastupa nalaze se samo Navas i Rakitić, piše Gol.hr.

Rakitić je u Sevillu došao iz Schalkea 2011. godine, svojim nastupima potom je zavrijedio transfer u Barcelonu, da bi se 2020. vratio u voljeni klub.

U nedavnom intervju naglasio je kako nije zainteresiran za saudijske milijuna, već mu je cilj produljiti ugovor s klubom i nastaviti igrati za Andalužane.

Ipak, njegovo vrijeme u Barceloni i osvojeno srebro s Vatrenima na SP-u 2018., ponajviše su obilježili karijeru popularnog Rakete.

Video: THANK YOU IVAN RAKITIĆ!

 

Kopirati
Drag cursor here to close