Proglašen najboljim igračem utakmice

Rakitić: Pokazali smo koliko je Sevilla veliki klub

U velikom slavlju Rakitić i Jesus Navas nisu zaboravili na teškog stradalog Sergija Rica, golmana PSG-a, koji se posljednjih nekoliko dana nalazi na intenzivnoj njezi. Podignuli su dres s njegovim imenom i brojem 29...
Sport / Nogomet | 01. 06. 2023. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić proglašen je najboljim igračem finala u Budimpešti. Rakitić je odigrao cijeli susret, pogodio je stativu u finišu prvog dijela, kasnije je bio siguran s bijele točke u raspucavanju. Mundo Deportivo se posebno osvrnuo na igru čovjeka koji je lider ove momčadi.

"Barcelona ga je dovela nakon što je sa Sevillom osvojio Europsku ligu, a jučer je zaokružio jedan ciklus s kapetanskom trakom oko ruke. 35-godišnji Rakitić primjer je profesionalizma u klubu koji je sedmi put osvojio Europsku ligu i izborio Ligu prvaka u sezoni koja je prijetila katastrofom što je i dovelo do potpisivanja Mendilibara koji je napravio revoluciju u momčadi. Rakitića je stavio u važnu ulogu i držao ga je na terenu cijelu utakmicu znajući da će on zabiti u raspucavanju", piše Mundo Deportivo.

"Posebna noć za nas. Sedam od sedam. Svi su mi bili na tribinama,  obitelj, žena i prijatelji. Sevilla je pokazala koliko je velika, ovo mi je jedna od najdražih noći u karijeri", rekao je nakon susreta, Rakitić koji je na proslavi osvajanja Europske lige bio ogrnut hrvatskom zastavom, ali i Hajdukovim šalom.

U velikom slavlju Rakitić i Jesus Navas nisu zaboravili na teškog stradalog Sergija Rica, golmana PSG-a, koji se posljednjih nekoliko dana nalazi na intenzivnoj njezi. Podignuli su dres s njegovim imenom i brojem 29 uz veliki aplauz navijača španjolske momčadi.

Podsjetimo, Rico je pri padu s konja zadobio teške ozljede glave. 29-godišnji španjolski vratar je stabilno, ali još uvijek na intenzivnoj njezi.

Inače Rakitić i Rico dijelili su svlačionicu, a zajedno su osvojili i Europsku ligu 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close