'Zaleđeni Rođeni'

Rahimić obavio prozivku, Fajić na raspolaganju

Od južnoameričke četvorke na prozivci je bio prisutan Argentinac Dario, dok bi za koji dan ekipi trebali priključiti Brandao i Vignati. Manjih zdravstvenih problema ima Lucas.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2019. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Problemi sa zaleđenim terenima natjerali su šefa stručnog stožera Veleža Ibru Rahimića da napravi određene korekcije kada je u pitanju plan i program priprema u ranoj fazi, ali te korekcije neće stvoriti probleme ekipe s obzirom na to da su Rođeni među prvima uopće krenuli s pripremama te imaju i više nego dovoljno vremena prije početka proljetnog dijela sezone.

U odnosu na planirano, ekipa će tek nešto manje boraviti na otvorenom, točnije na terenu, kako bi se izbjegli problemi s ozljedama, dok će nešto više raditi u zatvorenom.

Foto: Bljesak.info / Problemi sa zaleđenim terenima

Na podizanju fizičke pripreme dok se dijelom trenirati i u tzv balonima. Barem u prvom eventualno drugom tjednu priprema. S odigravanjem utakmica ekipa će početi već 19.siječnja, Gošk je najavljen kao prvi protivnik.

Nakon toga su planirane još tri utakmice u razmaku svaka tri - četiri dana, do odlaska u Tursku 28 .siječnja. Uz četiri susreta u Turskoj, Velež bi tijekom priprema trebao odigrati desetak utakmica. Kao protivnici se spominju još Sarajevo, Igman iz Konjica, Mladost DK, Široki Brijeg, Rudar Kakanj, barem kada je u pitanju period priprema u Mostaru.
 
Što se tiče igračkog kadra, tu nema nekih velikih promjena. Od južnoameričke četvorke na prozivci je bio prisutan Argentinac Dario, dok bi za koji dan ekipi trebali priključiti Brandao i Vignati. Manjih zdravstvenih problema ima Lucas.
 
Od novih imena na prozivci se pojavio Alaedin Varatanović koji je na pripreme Veleža došao kao igrač švedske ekipe IFK Amal, počeo je u juniorima Sarajeva, jedno vrijeme je igrao za niželigaša Bosnu Union. Ekipi je priključen i jedan junior, Iris Mandžuka. O novim imenima se još uvijek ne priča, iako će strateg Rahimić biti fokusiran na igrače koji igraju zadnjeg veznog, stopera, odnosno golmana.

"Imamo prostora i vremena da tražimo baš one igrače koji nam trebaju na pojedinim pozicijama. Puno je igrača, agencija koje nude svoje igrače, pa ćemo vidjeti. Najvažnije da ne moramo pod svaku cijenu uzimati igrače. Ja sam i ranije govorio o tome kako imam želju da s nekim novim igračima polako već sad krenemo slagati ekipu za narednu sezonu, vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti u tome. Oni igrači koji se pojave dobit će svoju priliku, nadam se da će ekipa biti posložena prije polaska u Tursku", naglasio je trener Rahimić.
 
Tijekom zimske pauze u medijima se puno spominjalo ime napadača, najboljeg strijelca ekipe, lige, Nusmira Fajića ali njegov dolazak na početak priprema najbolje je iste demantirao.
Kopirati
Drag cursor here to close