FK Velež

Rahimić: Naši rezultati su pokazali koliko smo ispred ostalih

U petnaest utakmica Rođeni su ostvarili 12 pobjeda, uz tri remija i gol razliku 43:9 – što daje prosjek od skoro tri gola po utakmici (2.8).
Sport / Nogomet | 19. 11. 2018. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaokružiti polusezonu bez poraza u bilo kojem sportu, s bilo kojim klubom, rezultat je vrijedan maksimalnog respekta. Pogotovo ako znamo da se radi o nogometu, o Prvoj ligi FBiH.

Jer svi koji prate bosanskohercegovački nogomet, niže rangove natjecanja, itekako znaju koliko je teško ostvariti nešto ovako. A Velež je uspio i to na više nego dominantan način.

U petnaest utakmica Rođeni su ostvarili 12 pobjeda, uz tri remija i gol razliku 43:9 – što daje prosjek od skoro tri gola po utakmici (2.8).

Samo na tri utakmice igrači Veleža nisu postigli niti jedan gol, na samo jednoj manje od dva gola, posljednjoj u Konjicu. Uz to, Velež ima najboljeg strijelca Lige, Nusmira Fajića sa 18 golova, dok Brazilac Brandao dijeli treće mjesto s Ognjenom Jačimovićem – obojica su se devet puta upisali u strijelce. Zanimljivo, Fajić i Brandao zajedno su postigli više golova (27), nego posljednje tri ekipe na tabeli, Vitez (10), Bosna (7) i Novi Travnik (9) zajedno.

Pobjeda u Konjicu bila je sedma uzastopna u ovoj polusezoni.

Ukupno, Velež je neporažen čak 16 utakmica zaredom u Prvoj ligi FBIH. Nakon utakmice protiv Igmana Rahimić je napravio rezime.

''Nastojali smo pod svaku cijenu zaključiti polusezonu bez poraza i uspjeli smo, što je svakako rezultat vrijedan svakog respekta. U jednoj ovakvoj Ligi, samo smo tri puta remizirali, što nije mala stvar. Držali smo taj intenzitet, igrači su dobro reagirali, od prvog do posljednjeg gostovanja'', priča Rahimić za Dnevni list.

''Dosta je tu mladih igrača, neki su u Bihaću prvi put igrali pred tolikim brojem gledatelja…, pa onda su vidjeli, osjetili, što znači pun stadion na domaćem terenu protiv Olimpika. Ono što je možda najvažnije, znali smo reagirati u pojedinim trenucima na najbolji način. Tu prije svega mislim na utakmicu protiv Zvijezde, koja je stigla nakon dva vezana remija. U tom smo susretu pobijedili 7:0 i to je bila prekretnica. Nakon toga smo igrali sve bolje i bolje. Iz utakmice u utakmicu igrači su se dizali, shvatili koliko mogu'', dodaje strateg Mostaraca.

Velež ima osjetniju prednost u odnosu na, čini se, jedinog konkurenta, ekipu Olimpika. Mnogi su skloni tvrdnji da će ova prednost biti i više nego dovoljna i da je Velež jednom nogom već u Premijer ligi.

''Realno, u ovom trenutku mi jesmo najkvalitetnija ekipa Lige. U posljednje vrijeme se jako puno ulaže u klubu, radi se na infrastrukturi, već sada razmišljamo o eventualnim pojačanjima, igračima koji bismo mogli priključiti ovoj ekipi kako bismo dobili dodatno na kvaliteti. Ekipa će još određeno vrijeme biti u pogonu, a onda slijedi odmor koji smo zaslužili. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za nastavak prvenstva u kojem niti u jednom trenutku ne smije biti opuštanja. Želja je da što prije riješimo pitanje ulaska pa da pokušamo istovremeno posložiti, uigrati ekipu za Premijer ligu iduće sezone. Nadam se da ćemo uspjeti u tome'', zaključio je na kraju Rahimić.

Kopirati
Drag cursor here to close