Prva liga FBiH

Velež bez poraza i nakon 16 utakmica: Pao i Igman

Velež je jesenji dio zaključio s 12 pobjeda i tri remija uz gol razliku 43:9. Prvi strijelac ekipe ujedno i lige je Nusmir Fajić s 18 golova, dok je Brandao dodao 9.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2018. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža su uspjeli jesenji dio zaključiti bez poraza. U posljednjem susretu ove polusezone Velež je u gostima svladao Igman iz Konjica golom Mustafe Mujezinovića u 52. minuti pa u ovom trenutku ima deset bodova prednosti u odnosu na Olimpik koji svoju utakmicu protiv Orašja igra u nedjelju.

U ranoj fazi dvoboja protiv Igmana igrači Veleža su propustili tri dobre prilike, Brandao i Mujezinović najbolje, dok je Igman uzvratio preko Aletića u finišu prvog dijela ali je Bobić odlično intervenirao. Nakon sedam minute igre u nastavku, Mujezinović je sve sam napravio, šutirao i pogodio mrežu vratara Igmana Kolaka koji je na kraju bio najzaslužniji za minimalan poraz svoje ekipe. Jer dobre su prilike imali Mujezinović, Lucas, Cvijanović, ali nisu uspjeli još jednom svladati Kolaka.

Na kraju je veliki broj navijača Veleža  proslavio dvanaestu ovosezonsku pobjedu svoje ekipe koja je neporažena u Prvoj ligi već šesnaest utakmica. Velež je jesenji dio zaključio s 12 pobjeda i tri remija uz gol razliku 43:9. Prvi strijelac ekipe ujedno i lige je Nusmir Fajić s 18 golova, dok je Brandao dodao 9.

Neočekivano uvjerljive pobjede u gostima ostvarile su ekipe Čapljine i Rudara iz Kaknja. Veliku krizu visočke Bosne iskoristila je ekipa trenera Damira Borovca koja je već nakon 15-minuta igre golovima Jovića i Mustafića stigla do osjetnije prednosti. Bosna je uspjela do poluvremena prepoloviti svoj zaostatak ali su gosti u nastavku preko Zubca i Vučića potvrdili trijumf, treći gostujući ove jeseni.

Pravi potop doživjela je Zvijezda u Gradačcu.Bajro Spahić je bio dvostruki strijelac, po jednom su upisali Mušija, Mirza Kovač, Neimarlija i Hrelja za velikih 1:6. Četvrta gostujuća pobjeda bila je ona Jedinstva u Gračanici. Bratstvo je vodili 1:0, ali je Jedinstvo kao i u prošlom kolu do bodova stiglo u samom finišu. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Borovčanin je pronašao put do mreže za slavlje gostiju 1:2.

U borbi za opstanak važne bodove su osvojili Novi Travnik i Metalleghe. Pljevljak i Popović su se pobrinuli za tek drugu ovosezonsku pobjedu bivšeg Premijerligaša iz Jajca u dvoboju sa Slavenom. Igrači Novog Travnika su još imali više razloga za slavlje jer su oni tek u ovom posljednjem kolu prvog dijela sezone stigli do prve pobjede. Mahir Skopljak je načeo mrežu Toška, a posao je završio Sabahudin Petak u devedesetoj minuti.

Gledatelji u Goraždu su vidjeli dva autogola, jedan jedanaesterac i pobjedu Goražda na Vitezom 3:1.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close