Zašto se na utakmicama protiv Srbije sin ponaša tako

Ragip, otac Granita Xhake je ležao u zatvoru

Nakon tri godine na intervenciju Amnesti Internationala, Ragip je izašao iz zatvora i pobjegao u Švicarsku, gdje su rođena njegova djeca, Granit, Taulant i Agnesa.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2023. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granit Xhaka je godinama bio u centru pažnje kada su u pitanju duelu Švicarske i Srbije. Uvijek je bio maksimalno motiviran, često u sukobu, nekada u verbalnom, nekada u fizičkom. Svoje stavove nekada pokazuje posebnim proslavama golova. Razlog leži u činjenica što je njegov otac Ragip bio hapšen s 23 godine dok je sudjelovao u prosvjedima u bivšoj državi.

U zatvoru je proveo tri godine, od čega je prvih šest mjeseci bio svakodnevno maltretiran. Otac se u intervjuu za švicarske medije prisjetio tih događaja.

"Policija je u ranim jutarnjim satima upala u kuću i uhitila me. Bio sam u šoku i imao sam samo nekoliko sekundi da se obučem. Vezan lisicama, strpali su me u kombi i smjestili u zatvor. Izmislili su razloge da me uhapse jer smo bili samo studenti koji su mirno prosvjedovali.

Dnevno smo u ćeliji provodili 23 sata i 50 minuta. Samo smo deset minuta mogli izaći vani, no nismo smjeli gledati u nebo. Na ispitivanju smo bili svaki dan. Tražili su priznanje o nečemu što nismo znali. Šest mjeseci su me mučili svaki dan. Tukli su me po šakama, stopalima, nogama i po tijelu. Koristili su palice i tražili da priznam. Nisam znao što to žele da priznam. Samo sam bio dio demonstracija".

Nakon tri godine na intervenciju Amnesti Internationala izašao je iz zatvora i pobjegao u Švicarsku, gdje su rođena njegova djeca, Granit, Taulant i Agnesa.

"Rekao sam mu samo 50 posto onog što se dogodilo. Samo moja supruga i otac znaju apsolutno sve što se događalo u tom periodu", rekao je otac švicarske zvijezde.

Kopirati
Drag cursor here to close