Klupko se odmotava

Xhaka zaradio žuti, netko dobio 250.000 funti

Video snimak incidenta pokazuje kako vezista stoji iznad lopte duboko na svojoj polovini oko 20 sekundi prije nego što je dobio žuti karton. Osoba koja je uplatila sporni listić zaradila je 250.000 funti.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2022. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dva mjeseca engleski FA je pokrenuo priču oko veznjaka Arsenala Granita Xhake i njegovog spornog žutog kartona na utakmici Arsenal - Leeds. Problem se pojavio kada je otkriveno kako je Xhaka žuti karton dobio u posljednjih deset minuta utakmice kada se povećao broj uplata uživo. Uz sve to, pojavio se listić na koji su uložene 52 tisuće funti.

Da stvar bude zanimljivija, Xhaka je zaradio žuti karton zbog odugovlačenja prilikom izvođenja slobodnog udarca u 84.minuti. Video snimak incidenta pokazuje kako vezista stoji pored lopte duboko na svojoj polovini oko 20 sekundi prije nego što je dobio žuti karton. Osoba koja je uplatila sporni listić zaradila je 250.000 funti.

Prema informacijama koje dolaze iz Engleske, u cijelu priču je čini se umiješana i albanska mafija, a slučaj više ne istražuje samo savez nego i engleska policija. Sportsmail -u je rečeno da su istražitelji NCA otkrili dokaze o značajnim iznosima klađenja u kriptovalutama na tržištima koja nisu regulirana u ovoj zemlji, pri čemu se smatra da se veći dio aktivnosti odvijao u Albaniji.

NCA (Nacionalna agencija za kriminal) takođe provjera tvrdnje da je Alban Jusufi, švedsko-albanski napadač kojeg su švedski sudovi 2017. godine kaznili petogodišnjom zabranom igranja zbog namještanja utakmica, zaradio ogromne sume kladeći se na Xhaku za žuti karton.

Ovaj 41-godišnjak je ranije proglašen krivim za podmićivanje golmana AIK-a Kyriakosa Stamatopoulosa sa 150.000 funti prije derbija sa IFK Geteborgom 2017. godine, da ovaj "malo slabije brani". Nakon što je informacija procurila u javnost, utakmica je bila odgođena.

Kopirati
Drag cursor here to close