Myrto Uzuni

Radio kao konobar, na crno, sada nosi dres Granade

U razgovoru za medije u Španjolskoj je otkrio koliko je njegov život bio težak prije nego što se skrasio kao nogometaš.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Albanije se plasirala na Europsko prvenstvo. Myrto Uzuni je do sada za ovu reprezentaciju nastupio 35 puta, protiv Češke i Moldavije je bio na klupi, kontra Farana je izašao nakon sat vremena igre. U dresu Granade je kompletirao 13 nastupa. Jedno vrijeme je igrao za Lokomotivu iz Zagreba. Bio je jedan najboljih igrača sjajne generacije koja je prije tri godine osvojila drugo mjesto u HNL-u.

U razgovoru za medije u Španjolskoj je otkrio koliko je njegov život bio težak prije nego što se skrasio kao nogometaš. Djetinjstvo je zanimljivo, proveo u Grčkoj, ali bio je to težak život prožet neimaštinom i siromaštvom.

"Platili smo 20.000 eura za prelazak granice. Bilo nas je petero u obitelji, ušli smo kroz šumu jer Albanija nije u Europskoj uniji.
Svi smo malo zarađivali, ali morali smo plaćati struju, vodu, stanarinu, sve. Nogomet je bio moj san, ali tada sam čak i prestao trenirati. Mnoge noći sam proplakao sam u svojoj sobi, u kupaonici, a da me nitko nije vidio. Nisam želio da se moji roditelji osjećaju loše. Sve mi je to dalo snagu da budem igrač kakav sam danas. Radio sam kao konobar, prao suđe, brao masline, čistio kuće, garaže… sve na crno. Nikad, baš nikad, nikad nisam razmišljao o odustajanju. Znao sam da postoji samo jedno rješenje, i ono je bilo moje, ničije više", pojasnio je Myrto.

Njegov prvi klub je bio Tomori Berat gdje je igrao za 165 eura plate. Prešao je u Apoloniju pa u Laci. Nakon Lokomotive je
potpisao za Ferencvaroš, a onda je prije godinu postao igrač Granade. Transfer je bio vrijedan četiri milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close