A lika ...

Quincy Promes, nizozemski nogometaš pod prijetnjom zatvora: Krijumčarenje kokaina i ruski bijeg

Nekadašnja nada Ajaxa, Quincy Promes, suočava se s ozbiljnim optužbama za krijumčarenje kokaina i prijeti mu 9 godina zatvora. Sada igra za Spartak Moskvu, gdje uživa u popularnosti i životu izvan dometa zakona. Čeka ga presuda u veljači
Sport / Nogomet | 31. 01. 2024. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Quincy Promes, bivši nogometaš Ajaxa, suočava se s ozbiljnim pravnim problemima jer mu prijeti zatvorska kazna od devet godina. Optužuje ga se da je sudjelovao u operaciji krijumčarenja 1362 kilograma kokaina preko belgijske luke u Antwerpenu, čija se vrijednost procjenjuje na 76 milijuna eura.

Iako nije bio prisutan na sudu prilikom iznošenja prijedloga kazne, Promes se suočio s brojnim optužbama. Državno tužiteljstvo tvrdi da je bio ključna figura u ovoj kriminalnoj aktivnosti te da je komunicirao s krijumčarima putem telefona, dogovarao isporuke i poticao na dodatni rad. Također, povezan je s ranije poznatim nizozemskim krijumčarima.

Ovo nije prvi put da je Promes u središtu pravosudnih problema. Ranije je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede rođaku nožem. Optužbe za pokušaj ubojstva su naknadno smanjene, ali je dobio zatvorsku kaznu, prenosi Index.hr.

Nakon napuštanja Ajaxa, Promes je pronašao utočište u Rusiji, gdje trenutačno igra za Spartak Moskvu. Unatoč ozbiljnim optužbama u domovini, ruski mediji i klub ga štite, a on uživa u statusu legende i popularnosti. Tamo planira pokrenuti modni brend i uživa u bogatstvu koje mu pruža ruski životni stil.

Iako mu se u Nizozemskoj prijeti dugotrajnom zatvorskom kaznom, Promes izgleda kao netko tko je nezamoljen time, budući da mu Rusija pruža podršku i omogućuje život izvan optužnica. Konačna presuda bit će donesena u veljači, ali Promesova budućnost može ostati nezamagljena zbog bogatstva stečenog iz sumnjivih izvora i podrške koju uživa u ruskom okruženju.

Kopirati
Drag cursor here to close