Sredili Bragu u Portugalu

Qarabag najveće iznenađenje

Qarabag je u prvoj utakmici slavio kao gost 4:2 protiv Brage dok je Milam nadigrao Rennes 3:0, pa su ova dva kluba blizu prolaska dalje.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2024. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće iznenađenje u prvim utakmicama play offa Europske lige je napravila ekipa Qarabaga. Problemi su počeli relativno rano za Bragu, Cəfərquliyev je izborio penal, siguran realizator je bivši igrač Partizana Marko Janković. Braga jeste stigla do izjednačenja preko Banze, ali nastavak utakmice pripada gostima.

U 54. minuti je dosuđen slobodan udarac, lopta je nekako prošla kroz živi zid, došla do Zoubira koji pogađa za 1:2. Gol je prvo poništen, a onda nakon asistencije VAR-a priznat. Moralo su gosti malo pričekati i u 65. minuti, jer je prvo gol Juninha poništen, pa je naknadno priznat. Vodili su gosti i 1:4, dvadeset minuta prije kraja Zoubir je ponovo strijelac. Poraz Brage ublažio je João Moutinho iz penala. Klub iz Azerbejdžana ima veliku priliku da izbori plasman u četvrtfinale Europske lige.

Drugi portugalski klub u ovom društvu, Benfica je tek nakon dva penala uspjela slomiti otpor ekipe koja je tek na 14. mjestu Ligue 1, Toulousea. U 66. minuti VAR je potvrdio igranje rukom Coste, Di María je bio neumoljiv.

U 75. minuti su domaći igrači komplicirali s iznošenjem lopte koja na kraju došlo do Deslera. Igrači Benfice su ga jednostavno ostavili samog, što je ovaj kaznio preciznim udarcem. I onda još jedna nespretna reakcija pred golom gostiju. Mawissa je nagazio Leonarda, opet je Di María pogodio u 98. minuti utakmice.

Milan je bio siguran protiv Rennesa. Veliki posao je napravljen u prvoj utakmici, za manje od sat vremena igre. Loftus-Cheek je bio dvostruki strijelac, jedan gol je dodao Rafael Leão.

Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Lens i Freiburg.

Kopirati
Drag cursor here to close