Liga prvaka:

PSG dočekuje Barcu s velikom prednošću; Redsi idu na kočoperne Bikove

Liverpool i Leipzig igraju u Budimpešti uzvrat osmine finala Lige prvaka, a Redsi iz prve utakmice imaju prednost od 2:0. PSG protiv Barcelone u Parizu brani veliku prednost od 4:1.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2021. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool i Leipzig igraju uzvrat osmine finala Lige prvaka, a Redsi iz prve utakmice imaju prednost od 2:0.

S obzirom na formu jednih i drugih, može se čak reći da su Englezi u prvoj utakmici, pomalo neočekivano, ostvarili značajnu prednost pred uzvrat.

Međutim, ta prednost ne mora im ništa značiti ako će igrati onako kako igraju posljednjih tjedana u nacionalnom prvenstvu. Šest utakmica zaredom poraženi su kao domaćini i to je nešto što se Kloopu nije dogodilo nikada u karijeri.

Također, trener Liverpoola ima velikih problema s ozljedama igrača tako da će i večeras istrčati u šarenom sastavu.

S druge strane, Leipzig dolazi u sjajnoj formi. U Njemačkoj reda pobjede, jedini je pravi rival Bayernu i Nagelsmann je uvjeren da mogu pomrsiti račune i Liverpoolu.

Poslovično, Nijemci nikad ne odustaju i Liverpool je toga svjestan. Na kraju napomenimo kako se ova utakmica igra u Budimpešti, a šanse za prolazak čine se podjednakima, bez obzira na prednost Redsa iz prve utakmice. 

Uzvratni susret između PSG-a i Barcelone trebao je biti pravi klasik ove faze natjecanja, ali ispalo je sasvim suprotno.

Pobjednik skoro da je odlučen već u Barceloni, kada se Mbappe poigravao s domaćom obranom i utrpao tri komada.

PSG, dakle, ima veliku prednost od 4:1 i ova je utakmica za mnoge formalnost, bez obzira na snagu i dobru formu Barcelone.

Katalonci su se u međuvremenu vratili u borbu naslov prvaka Španjolske, ušli su u finale Kupa, a ne treba zaboraviti da je Barca stizala i teži zaostatak protiv PSG-a.

Sigurno će svim silama večeras jurnuti prema vratima Parižana, a mogu li napraviti senzaciju kao prije nekoliko godina, teško je reći.

PSG ne može računati na Neymara, koji po običaju u ovo doba godine slavi sestrin rođendan, ali to ne bi trebao biti preveliki hendikep za Pochettina.

Realno gledano, argentinski trener ima dovoljno dobre igrače da ne uprska ovoliku prednost, a možemo se i mi priključiti ovakvoj prognozi. 

Kopirati
Drag cursor here to close