Sportska nedjelja

Prvi Sportske Cup 2024. u Arena Sport Centru okupio 13 škola nogometa iz Hercegovine

Kroz ovaj jedinstven događaj nogometne vještine odmjerilo je 13 ekipa u kategoriji 2012. godišta, dok je prvo natjecanje, održano prošlog vikenda u Stocu, okupilo 12 ekipa 2013. godište.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2024. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Sportske.ba u nedjelju je održano prvo izdanje Sportske Cupa 2024. koji ima za cilj promociju škola nogometa iz cijele Hercegovine.

Kroz ovaj jedinstven događaj nogometne vještine odmjerilo je 13 ekipa u kategoriji 2012. godišta, dok je prvo natjecanje, održano prošlog vikenda u Stocu, okupilo 12 ekipa 2013. godište.

Promocija ženskog nogometa

''Današnje nadmetanje u Arena Sport Centru predstavlja drugu etapu turnira, gdje se natječe 2012. godište. Ovim putem, želimo naglasiti da je ovo prvi put kako se Sportske Cup organizira, a nadamo se da će postati tradicija koja će okupljati mlade talente iz područja nogometa.'', kazao je Elvir Bešo ispred organizatora turnira.

Jedan od ključnih ciljeva turnira je promocija ženskog nogometa te Sportske Cup ponosno okuplja i ženske ekipe, priopćeno je iz Arena Sport Centra.

Foto: Arena Sport Centar / Prvi Sportske Cup 2024. u Arena Sport Centru

''Kao sportski centar veselimo se novim suradnjama i stvaranju prostora za aktivan i sportski način odgajanja mladih. Ovakve vrste turnira stvaraju priliku za stjecanje novih vještina, upoznavanje novih ekipa te uživanje u druženju s osobama koje dijele istu ljubav prema nogometu.'', poručio je Marko Čavka, voditelj Arena Sport Centra.

Nastavak u veljači

Ambicija je kako ističu organizatori ne samo promovirati nogometne škole, već i povezati nogometne entuzijaste iz različitih gradova Hercegovine.

''Posebno ističemo da Arena Sport Centar pruža izvrsne uvjete za ovakvu vrstu natjecanja, te najavljujemo da će se Sportske Cup za 2015. godište nastaviti u veljači upravo u Areni.'', dodao je Elvir Bešo.

Na današnjem natjecanju zasluženu pobjedu odnijeli su Tini Trebinje. Drugo mjesto pripalo je UŠS Fortuna. Broncu odnosi ekipa NK Mostar dok se NK Gosk Gabela našla na četvrtom mjestu.
Nastavak turnira prema riječima organizatora slijedi već u veljači kada će 2015. godište dobiti priliku iskazati nogometni talent te zavrijediti priznanja Prvog Sportske Cupa 2024.

Kopirati
Drag cursor here to close