75 ekipa iz cijele BiH

III. Novogodišnji Fortuna turnir u Arena Sport Centru okupio preko 900 natjecatelja

Turnir je ovo koji potiče djecu na razvijanje vještina, timskog duha kroz igru, sport i pozitivno ozračje.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2023. u 21:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću godinu za redom Arena Sport Centar ponosno je domaćin Novogodišnjeg turnira u organizaciji UŠS Fortuna Mostar koji okuplja 900 natjecatelja i 75 ekipa iz cijele BiH.  Kroz tri vikenda, odigrano je 120 utakmica u 6 uzrasnih skupina.

Turnir je ovo koji potiče djecu na razvijanje vještina, timskog duha kroz igru, sport i pozitivno ozračje.

 ''Svakako smo sretni što Arena Sport Centar može ponuditi prostor u kojem se okupljaju talentirani i mladi ljudi koji će svoje početke i prva natjecanja odigrati upravo na našim terenima. UŠS Fortuna ponudila je sadržaj u kojem se igra fair play, grade sportske vještine i donosi natjecateljski duh koji potiče mlade da bruse svoje talente'', kazao je Marko Čavka, voditelj Arena Sport Centra.

  1. godište otvorilo je turnir, a pobjede su odnijeli igrači HŠK Zrinjski. FK Unis iz Vogošće osvojio je srebro, dok su ŠN Tika Taka zauzeli 3 mjesto, a FC Academica četvrto mjesto.

U prvom tjednu natjecanje je nastavila uzrasna skupina 2016. godište. Pobjedu su osvojili FK Leotar, drugo mjesto pripalo je ŠF Herceg sport, NK Međugorje našlo se na zasluženom trećem mjestu, a četvrto mjesto osvojili su ŠF Alfa Trebinje!

Drugog vikenda za natjecanje su dobili priliku 2015. i 2013. godište. U uzrasnoj skupini 2015. godišta najbolji su bili HŠK Zrinjski, drugo mjesto osvojila je ekipa UŠS Fortuna, bronca je otišla u ruke ŠN Tika Taka, dok se FK Iskra našla na četvrtom mjestu. U nešto mlađoj skupini, 2013. godišta pobjedu ponovo odnosi HŠK Zrinjski, srebro je pripalo ekipi Academica, UŠS Fortuna se našla na trećem mjestu, a na četvrtom ŠN Tika Taka.

U završnom tjednu natjecanja utakmice su odigrali 2009. i 2011. godište. Pokazavši izniman talent u skupini 2009. godište pobjedu odnosi Mipol Posušje, HNK Stolac se našao na drugom mjestu, FK Hercegovac Bileća zauzima treće mjesto, a NK Cim četvrto. 2011. godište zatvorilo ovogodišnji turnir pobjedom ekipe Marko Nakić Zigi. Drugo mjesto osvaja HNK Stolac, broncu odnosi UŠS Fortuna Mostar, a na četvrtom mjestu našla se ekipa ŠF LeoStars Trebinje.

Da je Novogodišnji Fortuna turnir vrijedan, dokazuje i velik broj prijava te pripreme za iduću godinu koje su u tijeku.

''Već imamo pripreme za iduću godinu i radimo na tome da ovaj tradicionalni turnir podignemo na još veći nivo. Zahvaljujemo se svim učesnicima, odnosno igračima i trenerima, roditeljima za podršku s tribina, brojnoj publici kao i Arena Sport Centru za odličnu suradnju već treću godinu za redom. Čestitamo pobjednicima svih kategorija. Vidimo se i iduće godine'', poručio je Elvis Ćorić, predsjednik kluba UŠS Fortuna Mostar.

Osim natjecateljskog dijela u završnom tjednu odigrana je i memorijalna utakmica u znak sjećanja na omiljenog i prerano preminulog trenera Marka Nakića Zigija.

Kopirati
Drag cursor here to close