Pun pogodak za mlade igrače

Mostar - Trijumfom ekipe Marko Nakić “Zigi” zatvoren Fortunin turnir

Turnir je okupio preko 900 sudionika koji su dali sve od sebe i svaki je dostojanstveno predstavio svoj tim. 75 ekipa igralo je 120 utakmica.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2023. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, pokazala su protekla tri vikenda u Mostaru. U Arena Sport Centru održan je III. Novogodišnji turnir za šest uzrasnih kategorija u organizaciji Univerzalne škole sporta Fortuna Mostar.

Turnir je okupio preko 900 sudionika koji su dali sve od sebe i svaki je dostojanstveno predstavio svoj tim. 75 ekipa igralo je 120 utakmica.

Čast da zatvore turnir u nedjelju 17. prosinca 2023. imali su igrači rođeni 2011., i to trijumfom ekipe Marko Nakić “Zigi”, koja se za prvo mjesto izborila u finalu protiv izuzetno talentirane momčadi HNK Stolac.

Domaćin turnira, UŠS Fortuna Mostar osvojila je treće mjesto, dok je ŠF Leostars Trebinje četvrto mjesto.

Pun pogodak za mlade igrače

Posljednji vikend, svoje snage odmjerili su i pioniri. Ekipa Mipol Posušje osvojilo je prvo mjesto, a druga je bila ekipa HNK Stolac. FK Hercegovac Bileća je završila na trećem mjestu dok je NK Cim bio četvrti.

“Niz godina smo gosti turnira, idealna prilika za igrače pogotovo sada kad je pauza i prvenstvo je završeno. Pun pogodak za mlade igrače da budu dio ovakvog događaja.”, istaknuo je Vido Raguž, trener ekipe HNK Stolac.

Protekla dva vikenda igrale su ekipe 2014., 2016., 2013. i 2015. godište.

Prvo mjesto u kategoriji 2014. pripalo je HŠK Zrinjskom, dok su gosti iz Vogošće, FK Unis osvojili srebro. Kao trećeplasirana ekipa upisala se ŠN Tiki-Taka koja je bila bolja u utakmici za treće mjesto protiv ekipe iz Sarajeva-FC Academica.

Najmlađi sudionici ovog turnira bili su dječaci koji su 2016.godište. Zlato je pripalo FK Leotar, srebro Herceg Sportu iz Širokog Brijega, a bronca je otišla u Međugorje. U utakmici za treće mjesto NK Međugorje je savladalo ŠF Alfa iz Trebinja.

“Novogodišnji turnir koji organizira UŠS Fortuna pruža divan ambijent, uživali smo u majstorijama igrača iz cijele regije. Zadovoljan sam kvalitetom turnira, sve je bilo besprijekorno. Sigurno ćemo i iduće godine biti gosti turnira sa svim kategorijama kao i ove.” rekao je Igor Joksimović, voditelj škole ŠF Leostars iz Trebinja.

Stižu prijave za narednu godinu

Duplu krunu i zlatnu medalju u kategorijama 2013. i 2015. zasluženo je osvojila ekipa HŠK Zrinjski Mostar.

Druga u kategoriji 2013. bila je ekipa FC Academica, dok je domaćin UŠS Fortuna Mostar osvojila treće mjesto. Četveroplasirana ekipa je bila ŠN Tiki-Taka.

Domaćin je i u kategoriji 2015. osvojio srebro, dok su utakmicu za treće mjesto igrali  ŠN Tiki Taka Mostar i FK Iskra iz Stoca, gdje ekipa iz Mostara pobijedila.

''Prezadovoljni smo kako je protekao turnir. Odaziv je bio odličan. Već imamo prijave za iduću godinu i radimo na tome da ovaj tradicionalni turnir podignemo na još veću razinu. Sve je proteklo u duhu pravog sportskog natjecanja i fair play-a. Zahvaljujemo se svim sudionicima, odnosno, igračima i trenerima, roditeljima za podršku s tribina, brojnoj publici kao i Arena Sport Centru za odličnu suradnju već treću godinu u nizu. Hvala što ste dio naše priče’’, poručili su organizatori UŠS Fortuna Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close