La Liga

Prvi ligaški poraz Real Madrida, pogodak Modrića

Real je nakon čak 10 minuta sudačke nadoknade poražen s 3:2 u dvoboju 13. kola Primere na gostovanju kod Raya Vallecana, što mu je prvi poraz u prvenstvu ove sezone.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2022. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić postigao je s bijele točke u dvoboju Real Madrida s Rayo Vallecanom svoj peti gol sezone, treći u La ligi, ali se kapetan Kraljevskog kluba u ovom susretu morao na kraju pomiriti s prvim ligaškim porazom sezone.

Domaćin je u dvoboju 13. kola poveo pogotkom Comesana već u petoj minuti, no u 37. je iz kaznenog udarca dosuđenog nakon prekršaja Francisca Garcije nad Marcom Asensijom i VAR provjere izjednačio hrvatski veznjak.

Real je uskoro došao do potpunog preokreta golom glavom Edera Militaoa u 41. minuti nakon ubačaja Asensija iz kornera, ali Alvaro Garcia je samo tri minute kasnije izjednačio na 2:2.

Rayo je poveo s 3:2 nakon što je u 67. minuti Oscar Trejo iz još jednog penala svladao Courtoisa. Daniel Carvajal je igrao rukom i nakon VAR provjere sudac je dosudio kazneni udarac.

Trejo je bio neuspješan, ali nakon još jedne VAR provjere sudac je odlučio da se udarac mora ponoviti. Ovog puta Courtois je svladan, iako je imao loptu na ruci. GOLOVI

Modrić je igrao do 79. minute, kad ga je zamijenio Mariano Diaz, javlja HRT.

Na osnovu svih pokazatelja i onoga što je viđeno na terenu, klub iz madridskog predgrađa potpuno je zaslužio pobjedu nad slavnim klubom iz susjedstva.

Ovo je bila druga utakmica u nizu u prvenstvu u kojoj Real nije stigao do pobjede jer je u prošlom kolu odigrao 1:1 protiv Girone. Nedavno je Real u Ligi prvaka poražen od Leipziga, također 2-3, što mu je prvi poraz sezone u svim natjecanjima. 

Madriđani su tako ostali na drugom mjestu s 32 boda, dva manje od vodeće Barcelone. Treći je madridski Atletico s 24 boda.

Madriđani prije Svjetskog prvenstva igraju još susret s Cadizom na svom terenu, a onda se ligaškim utakmicama vraćaju na samom koncu ove godine.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close