La Liga

Nastavlja se kriza Reala, Girona uzela bod na Bernabeuu

Real Madrid u nekoliko zadnjih sezona, u kojima je Girona igrala u Primeri, nije imao većih uspjeha protiv katalonskog kluba. Tako je bilo i ovaj put, Kraljevski klub je u Madridu izvukao mršavi remi...
Sport / Nogomet | 30. 10. 2022. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi puta u ovoj sezoni španjolskog prvenstva branitelj naslova Real Madrid nije uspio pobijediti odigravši u 12. kolu 1:1 pred svojim navijačima protiv autsajdera Girone.

Ako bi se gledalo matematički, oba su kluba izvukla barem minimun iz ovog susreta: Girona je ostala iznad zone ispadanja, dok je Real ostao jedan bod ispred Barcelone na vrhu ljestvice. Međutim, jasno je kako su Madriđani imali znatno veće ciljeve.

Nakon što je u prvome dijelu Girona imala zrelije prilike za pogodak, između ostalog i jednu gredu, mučenje Reala nastavilo se i u nastavku.

Ipak, nakon jedne osmišljene akcije, Valverde je asistirao Vinicijusu za vodstvo domaćina u 70. minuti. Nakon toga Real je mogao povisiti, ali je Asensio propustio priliku za gol u dva navrata. Vratar gostiju Gazzaniga bio je uistinu pravi bedem na crti.

Kako bi Asensio, koji je ušao u igru u drugome dijelu, imao još veću frustraciju pobrinuo se VAR. Modrić je skrivio prekršaj, Girona je dobila slobodan udarac, a lopta pogađa Asensija u ruku, nakon čeka sudac Lopez pregledava snimku i dosuđuje udarac s bijele točke za goste. Siguran je bio veretan Stuani, koji je neposredno prije toga također ušao u igru.

Video: LA LIGA (12. kolo): Real Madrid - Girona 1:1 / 30.10.2022.

Do kraja je Rodrygo postigao još jedan pogodak, ali ga je VAR poništio zbog pregršaja na vrataru Gazzanigi. Sve što je još u tom dijelu bilo vrijedno spomena je drugi žuti karton za Tonija Kroosa.

Luka Modrić se nakon kraće pauze zbog ozljede vratio u ekipu Reala, ali je kao i većina njegovih kolega odigrao daleko ispod razine na koju su navijači navikli.

Nogometaši Osasune pred svojim su navijačima svladali Valladolid s 2:0 u prvoj utakmici nedjeljnog programa.

Chimy Avila je domaćima donio vodstvo u 13. minuti iz kaznenog udarca, a konačnih postavio je Moi Gomez u 19. minuti.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close