Kvalifikacije za Ligu prvaka

Prvak Farskih Otoka razbio Ferencvaroš u Budimpešti; Astana dolazi u Zagreb

Večeras su odigrane preostale utakmice 1. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Kazahstanska Astana izborila je ogled s Dinamom, a dogodilo se i senzacionalno iznenađenje u Budimpešti.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2023. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvak Farskih otoka, Klaksvik, usred Budimpešte pobijedio je Ferencvaroš s čak 3-0, golovima Frederiksberga (8pen,32) i Kassija (45+1).

U prvoj utakmici nije bilo golova, a u uzvratu je klub iz Farskih otoka u prvom poluvremenu zabio tri gola i napravio najveći klupski uspjeh te male otočne zemlje.

Dalje je prošla i ljubljanska Olimpija koja je s 2-1 slavila kod latvijske Valmiere i tako potvrdila pobjedu od 2-1 sa svog stadiona Stožice.

Nogometaši bugarskog Ludogoreca plasirail su se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon što u uzvratu na svom terenu svladali kosovski Balkani s 4-0.

U prvoj utakmici Kosovari su iznenađujuće slavili s 2-0 i nazirala se senzacija, no bugarski prvak je u uzvratu ipak pokazao kvalitetu.

Dva gola zabio je Ganac Bernard Tekpetey te po jedan Argentinac Matias Tissera i Brazilac Caio Vidal.

U drugom pretkolu Lige prvaka Ludogorec će igrati s ljubljanskom Olimpijom.

Kazahstanska Astana je s 2:1 slavila na gostovanju kod Dinama u Tbilisiju i tako osigurala okršaj s hrvatskim prvakom.

Nakon prve utakmice i rezultata 1:1 u Kazahstanu, Dinamo Tbilisi poveo je 1:0 golom Gvinejca Ousmanea Camare u 22. minuti, ali je kazaški klub napravio preokret početkom drugog dijela.

Prvo je na 1-1 poravnao Abzal Bejsebekov u 50. minuti, a samo minutu poslije Gambijac Dembo Garboe donio je pobjedu Astani, koja u drugom pretkolu ide na zagrebački Dinamo.

Prva utakmica 2. pretkola igrat će se 25. ili 26. srpnja u Maksimiru, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Azerbajžanski Qarabaq je kod kuće s 4-0 slavio protiv Lincolna iz Gibraltara nakon 0-0 iz prve utakmice.

Slovački prvak Slovan iz Bratislave pobijedio je 2-0 kod luksemburškog Hesperangea i tako ukupnom 3-1 pobjedom izborio plasman u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje će igrati protiv bh. prvaka Zrinjskog.

Oba pogotka za goste zabio je Vladimir Weiss, oba s bijele točke.

Kopirati
Drag cursor here to close