Via Bratislava

Liga prvaka: Stari znanac protivnik Zrinjskom u 2. pretkolu

Ako Zrinjski prođe u treće pretkolo bit će to povijesni uspjeh jednog bh. kluba jer bi tako igrao minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2023. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, jučer je nakon jedanestaca u Mostaru izbacio armenski Urartu i prošao u drugo pretkolo Lige prvaka.

Večeras su izabranici Krunoslava Rendulića saznali protivnika u drugom pretkolu, a to će biti slovački prvak, Slovan iz Bratislave.

Nakon 1:1 u Bratislavi, Slovan je večeras u Luksemburgu slavio protiv domaćeg Hesperangea s 0:2 i tako prošao dalje ukupnim rezultatom 1:3.

Zrinjski tako ima idealnu šansu da se osveti Slovanu. Prošle sezone su se ova dva tima susrela u play-offu Konferencijske lige, Zrinjski je imao grupnu fazu u džepu do 122. minute, ali je primio gol i ispao na jedanesterce.

Suštinski, ako Zrinjski prođe u treće pretkolo bit će to povijesni uspjeh jednog bh. kluba jer bi tako igrao minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

U najgorem slučaju, trenutno Zrinjski ima osiguran play-off Konferencijske lige i Plemiće ćemo u Europi gledati još najmanje šest puta ovog ljeta, a, nadamo se, još ukupno 12 do odlaska na zimsku pauzu.

Termini

Zrinjski i Slovan će prvu utakmicu odigrati 25. srpnja u Mostaru, a uzvrat je u Bratislavi 2. kolovoza. 

Milan Borjan

Najveći junak Slovanove pobjede je kanadski vratar Milan Borjan, koji je ovog ljeta besplatno stigao iz Crvene zvezde.

Bivši kapetan srpskog prvaka u desetoj je minuti obranio kazneni udarac domaćinu pri rezultatu 0:0. Domaći kapetan Dominik Stolz šutirao je u Borjanov donji lijevi kut, no Borjan je sjajnom intervencijom spasio Slovake.

"Milan Borjan bio je jasan izbor kao pojačanje od prvog trenutka kada se pojavila mogućnost da ga dovedemo. Učinio sam sve što sam mogao kako bismo ga doveli. On je golman s ogromnim iskustvom na klupskoj i reprezentativnoj razini. Baš nam je on bio potreban, netko tko može donijeti mir i sigurnost u našu obranu. Siguran sam da ćemo to dobiti od Borjana, koji je došao kod nas na godinu dana", rekao je direktor Slovana Ivan Kmotrik.

Borjan je bio kapetan Crvene zvezde od 2020., a u šestogodišnjem mandatu osvojio je tri dvostruke krune.

U karijeri je još branio za Rad, Sivasspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički Niš i Koronu Kielce. Za reprezentaciju Kanade nastupio je 72 puta, a imao je i tri nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Na jednom od njih primio je četiri gola od Hrvatske u porazu Kanade 4:1.

Mi smo obitelj

"S prodajom sezonskih ulaznica nastavljamo sutra od 10 do 18 sati na prvom katu Mepas Malla, a napominjemo da će svi vlasnici sezonskih ulaznica imati pravo prvokupa ulaznica za sve domaće utakmice HŠK Zrinjski u Europi u ovoj sezoni.

Kako bi smanjili gužve, molimo sve navijače da već sada popune online prijavnicu nakon čega će vas naše osoblje kontaktirati o točnom vremenu preuzimanja: https://sezonske.hskzrinjski.ba/

Svi oni koji su već naručili, a nisu preuzeli svoje sezonske ulaznice, isto će moći učiniti na gore navedenoj lokaciji svakim danom sve do subote od 10 do 18 sati", objavio je HŠK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close