Nakon jedanaestearaca

Neviđena drama: Zrinjski iz ponora do prolaska u drugi krug Lige prvaka!

HŠK Zrinjski prvi put u svojoj povijesti izborio je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka!
Sport / Nogomet | 18. 07. 2023. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je nakon velike drame izbacio armenski Urartu. Nakon što je vodio s 1:0 na poluvremenu, domaći su posve pali u drugom dijelu, pa je Narek Grigorijan s dva gola odveo utakmicu u produžetke.

Na početku produžetaka Tomislav Kiš je izborio jedanaesterac i realizirao ga za 2:2, ali je Artem Maksimenko pred kraj prvog produžetka pogodio za 2:3.

Taj rezultat ostao je do kraja i utakmica je otišla u raspucavanje. Sigurni za Zrinjski bili su Kiš i Kožulj, ali je Zlomislić promašio. Ipak, nakon toga Edouardo je pogodio vratnicu, Marko Marić je skinuo jedanaesterac Gazarijanu da bi Hrvoje Barišić pogodio i odveo Zrinjski u drugo kolo.

U drugom poluvremenu Urartu je sve više pritiskao, jer Armenci više nisu imali što izgubiti, a Zrinjski se sve više branio. To im se umalo osvetilo u 72. minuti kada je Rus Maksimenko izašao sam pred Marića, ali vratar Zrinjskog dobro brani.
 
Ipak, dvije minute kasnije i Marić je kapitulirao. Narek Grigorijan dobio je loptu na desnoj strani i onda lijevom nogom, pokraj Barišića, pogodio za 1:1. 
 
Foto: Bljesak.info / Sa utakmice Zrinjski - Urartu
 
Nakon primljenog pogotka domaći su "opasno" živjeli. Armenci su bili sve opasniji, a čini se da su i Plemići ostali bez snage. 
 
I onda, u 90. minuti se dogodio trenutak kojeg su se svi pribojavali. U šesnaestercu domaćih nakon duela s Barišićem pao je Aras Ozbilis, a danski sudac pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je dvostruki strijelac Grigorijan.
 
Foto: Bljesak.info / S utakmice Zrinjski - Urartu
 
Susret je umalo odlučen u regularnom dijelu, jer je u sedmoj minuti sudačke nadoknade Bilbija glavom tukao pod gredu, no vratar Melihov spasio je svoju momčad.
 
U produžetke je Rendulić krenuo s Tomislavom Kišom umjesto Bilbije i već u prvoj minuti ovaj se našao u šansi. Kiš je oboren u sudaru s vratarom Melihovim i tek je VAR, prvi put na stadionima u BiH, signalizirao da se radi o jedanaestercu.
 
Foto: Bljesak.info / S utakmice Zrinjski - Urartu
 
Kiš je sam izveo jedanaesterac i pogodio za 2:2, ali i prednost Zrinjskog. Domaći prednost nisu očuvali do kraja produžetka. Ruski napadač Maksimenko probio se po lijevoj strani i na samom kraju prvog produžetka pogodio za vodstvo Urartua 2:3.
 
Krajem drugog poluvremena Zrinjski je bio taj koji je bio nešto življi, ali na kraju je ipak otišlo u jedanaesterce. 
 
Foto: Bljesak.info / S utakmice Zrinjski - Urartu
 
Zrinjski će svog protivnika u drugom kolu doznati sutra kada svoju utakmicu igraju Slovan i Hesperange. Nakon prve utakmice bilo je 1:1, a uzvrat je u Luksemburgu.
Kopirati
Drag cursor here to close