"Nisi u Splitu..."

Prosinečki o Livaji: Mora se znati kako se reprezentativac ponaša

"Mora se znati kako se reprezentativac ponaša. Jednostavno mora. Nisi u Splitu gdje te svi obožavaju... Ti predstavljaš cijelu Hrvatsku", kazao je Prosinečki.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2023. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od toga je prošlo već više od dva tjedna, reprezentacija je u međuvremenu osvojila srebro u Ligi nacija i igrači su otišli na ljetni odmor, ali slučaj Marka Livaje i dalje je aktualna tema u Hrvatskoj.

Podsjetimo, napadač Hajduka se verbalno sukobio s nekoliko gledatelja koji su ga provocirali i vrijeđali tijekom treninga reprezentacije na Rujevici pa je dan nakon tog incidenta odlučio napustiti Vatrene, prenose 24 sata

Livaja je najbolji igrač HNL-a i igrač koji daje određenu kvalitetu reprezentaciji. Bio je bitan član momčadi koja je prošlog prosinca osvojila svjetsku broncu, no Zlatko Dalić je zbog divljaka i njihovog skandaloznog ponašanja ostao bez Livaje za Ligu nacija.

Mnogi su komentirali ovaj slučaj, a viđenje cijele situacije dao je i legendarni Robert Prosinečki u razgovoru za Sport Nedjeljom. Povod je, naravno, bilo njegovo ustoličenje na klupi novog HNL prvoligaša Rudeša.

"Nije Dalić zvao Livaju jer je lijep ili jer ima tetovaže kao ja. Zvao ga je jer je kvalitetan. Međutim, ti kao hrvatski reprezentativac moraš znati da se trebaš malo drugačije ponašati", rekao je Žuti pa nastavio:

"Moraš malo drugačiji biti. Ne možeš... Ja ga ne optužujem, svi mi u datom trenutku imamo neke stvari i treba opraštati, ali se nešto i mora znati. Mora se znati kako se reprezentativac ponaša. Jednostavno mora. Nisi u Splitu gdje te svi obožavaju... Ti predstavljaš cijelu Hrvatsku. On je napravio grešku ispadima koje je radio i tako dolazi do frustracija ljudi i onog na Rujevici", kazao je Prosinečki.

Rudeš je započeo s pripremama za novu sezonu. Pred njima je teško razdoblje u kojem će s minimalnim budžetom pokušati ostati u biranom društvu. Sezonu će početi gostovanjem na Rujevici 22. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close