Tko želi biti milijunaš...

Neki mogu samo sanjati: Vatreni su HNS-u zaradili ogroman novac

Za osvajanje drugog mjesta Vatreni su osigurali dodatnih devet milijuna eura zarade. Ukupno gledano, HNS je za sjajno izdanje Vatrenih u Ligi nacija zaradio gotovo 11,5 milijuna eura. Točnije - 11 milijuna i 250 tisuća eura.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Hrvatska nije uspjela svladati Španjolsku u finalu trećeg izdanja Lige nacija, gorak okus poraza dijelom će isprati sjajna zarada za veliki uspjeh.

Budući da su Vatreni članovi elitne skupine Lige nacija, samo za natjecanje u grupnoj fazi Hrvatski nogometni savez zaradio je 1,5 milijuna eura. Sjajnim igrama u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom Vatreni su osvojili prvo mjesto i osigurali plasman na Final Four.

To je HNS-u donijelo dodatnih 750 tisuća, ali tek s plasmanom na Final Four dolazi prava zarada. Na putu do finala Hrvatska je svladala Nizozemsku i osigurala finale, u kojem je Španjolska slavila nakon udaraca s bijele točke.

Video: Croatia vs. Spain Highlights | UEFA Nations League Final

No za osvajanje drugog mjesta Vatreni su osigurali dodatnih devet milijuna eura zarade. Ukupno gledano, HNS je za sjajno izdanje Vatrenih u Ligi nacija zaradio gotovo 11,5 milijuna eura. Točnije - 11 milijuna i 250 tisuća eura, piše Gol.hr.

Ako tome pak pridodamo zaradu od Svjetskog prvenstva u Katru, na kojem je Hrvatska osvojila treće mjesto, cifra ide u nebo! Naime, HNS je od Svjetskog prvenstva zaradio čak 27 milijuna dolara, odnosno gotovo 25 milijuna eura.

To znači da se u šest mjeseci na HNS-ov račun slilo malo više od 36 milijuna eura.

Inače, zarada od Svjetskog prvenstva dijelila na sljedeći način: HNS je dobio 60 posto, dok su 40 posto podijelili između sebe igrači, članovi stručnog stožera i sve prateće osoblje reprezentacije (liječnici, fizioterapeuti, ekonomi...).

Kopirati
Drag cursor here to close