RedBird Capital Partners

Prodan AC Milan

RedBird ima udjele u Boston Red Soxima, Liverpoolu i New York City FC-ju, a među investitorima je i LeBron James.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2022. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

AC Milan prodan je američkim investitoru RedBird Capital Partnersu za 1.2 milijarde eura, potvrdio je danas slavni talijanski klub. Tako je završen proces promjene vlasništva koju je sad već bivši vlasnik, Elliott Grupa, želio napraviti već duže vrijeme.

RedBird ima udjele u Boston Red Soxima, Liverpoolu i New York City FC-ju, a među investitorima je i LeBron James koji neće imati direktno udio u vlasništvu, već će ga ostvariti kroz ulaganja u fond. Uz RedBird, udio u vlasništvu imat će i New York Yankeesi koji usko surađuju s RedBirdom. Te dvije tvrtke vlasnici su televizijske kuće YES (Yankees Entertainment Sport), najgledanije regionalne televizije u SAD-u.

RedBird je težak 75 milijardi dolara, a osim gore navedenih klubova u svom portfelju ima i NHL franšizu Pittsburgh Penguins, francuski Toulouse, najuspješniji pakistanski kriket klub i niz drugih medijskih kuća.

"Želimo Milan vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh svjetskog nogometa. Imamo strašno puno iskustva u ovom poslu i uvjeren sam da ćemo Milanovim navijačima pružiti puno sreće i zadovoljstva", rekao je osnivač RedBirda Gerry Cardinale, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close