U naredima na stadionu

Na stadionu u Nigeriji preminuo liječnik zadužen za doping

liječnik, doktor Onimisi Ozi Salami, koji je bio službeni sliječnik na ovoj utakmici je rekao da je doktro Kabungo pronađen pokraj svlačionice Gane gdje je pokušavao doći do zraka", rekao je tajnik nigerijskog saveza.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2022. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon završetka revanš utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, na stadionu u Abuji došlo je do velikih nereda. Domaći navijači su nezadovoljni rezultatom Nigerije odlučili svoj bijes iskaliti na svemu što im se našlo pod rukom. Letjele su stolice, reklamni panoi, polomljene su klupe za rezerve, a napadnuti su i gostujući navijači.

Nogometaši su se od huligana spasili bijegom u svlačionice, a policajci su na kraju morali ispaliti suzavac. Nažalost, u gužvi i metežu bilo je i mrtvih. Joseph Kabungo, liječnik zadužen za doping kontrolu je preminuo. Iako su prve informacije govorile da je nesretni Kabungo ubijen, iz Nigerijskog nogometnog saveza su obavijestili medije, da je on preminuo od posljedica srčanog udara.

Zambijac je bio zadužen za doping kontrolu, a preminuo je neposredno nakon utakmice. Goal.com prenosi kako je nesretni liječnik pronađen nedaleko od svlačionice u kojoj su bili igrači Gane.

"Jako nas je potresao ovaj tužan događaj. Savez suosjeća sa FIFA-om, Afričkom nogometnom konfederacijom i Nogometnim savezom Zambije, te obitelji doktora Kabunga zbog njegove iznenadne smrti. Ipak, mislimo da je važno prenijeti točne informacije. Naš liječnik, doktor Onimisi Ozi Salami, koji je bio službeni sliječnik na ovoj utakmici je rekao da je doktro Kabungo pronađen pokraj svlačionice Gane gdje je pokušavao doći do zraka", rekao je tajnik nigerijskog saveza Mohamed Sanusi pa dodao:

"Obavijestili su me da bi hitno trebao biti prebačen u bolnicu i to smo odmah i naredili. Nije se uspio izvući. Preminuo je kad je došao do bolnice. Ja sam bio na putu do svlačionice nigerijske reprezentacije kada me pozvao koordinator Kabore Hubert Bosilong iz Južne Afrike. Doktor Kabungo je onda iznenada počeo loviti zrak", ispričao je Sanusi.

Svemu je svjedočio i FIFA-in povjerenik za sigurnost Dixon Adol Okello iz Ugande.

"Pokušali smo ga oživjeti već tamo, ali ništa nije pomgalo. Stavili smo ga u hitnu pomoć i krenuli prema bolnici gdje je preminuo. To je jako tužan inciddent. Svi smo u šoku što neki ljudi izmišljaju da je pretučen od strane navijača. To je laž. Preminuo je zbog iznenadnog srčanog udara", jasan je bio Okello.

Kopirati
Drag cursor here to close