Golom u finalu srušio Argentinu

Preminula njemačka nogometna legenda

Bivši nogometaš Andreas Brehme preminuo je od srčanog zastoja u svom domu u Munchenu.
Sport / Nogomet | 20. 02. 2024. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni njemački nogometaš Andreas Brehme, strijelac pobjedničkog gola u finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine, preminuo je s 63 godine.

Brehme je osvojio Bundesligu s Kaiserslauternom i Bayernom, a ima i titulu prvaka Serie A s Interom.

Preminuo je tijekom noći u svom domu u Munchenu od srčanog zastoja, mjesec dana poslije svog mentora, velikog Franza Beckenbauera, prenosi Gol.hr

Slavni lijevi bek zabio je penal kojim je Elf pobijedio Argentinu u velikom finalu u Rimu u 85. minuti utakmice.

U bogatoj igračkoj karijeri skupio je 86 nastupa za reprezentaciju, a njemački mediji prenose kako je preminuo u noći s ponedjeljka na utorak od srčanog zastoja.

Navodno su ga prevezli na intenzivnu njegu klinike u Ziemssenstrasseu, blizu njegova doma u Munchenu, ali nije mu bilo pomoći.

Njemački mediji pišu kako je Brehmea duboko pogodila smrt njegovog mentora i bivšeg trenera Francza Beckenbauera prošli mjesec. Iza sebe ostavio je partnericu Susanne Schafer i dvojicu sinova koje ima iz prvog braka.

Brehme će otići u povijest kao jedan od prvih modernih bekova, kojeg nije bilo strah ići naprijed, centrirati i pucati po golu. Zato je i imao tako dobar golgeterski učinak za braniča. Bio je majstor slobodnih udaraca i vrlo pouzdan izvođač penala.

Kopirati
Drag cursor here to close