Kurt Hamrin

VIDEO I Preminuo jedan od najboljih nogometaša Švedske

U Firenci je Šveđanin zabio 203 gola u 358 utakmica, a tamo je proveo i svoje posljednje dane. Deveti je strijelac Serie A svih vremena.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2024. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je posljednji živi sudionik velikog finala 1958. godine. Do danas. Prvo smo se oprostili od Peléa, nakon toga je preminuo i Mário Lobo Zagallo. Danas je iz Italije stigla vijest o smrti sjajnog Šveđanina, Kurta Hamrina u 90. godini. Jednog od najvećih koje je Švedska imala.

Pored činjenice da je igrao to finale na Råsunda stadionu, Hamrin je ostao više nego dubok trag u Italiji. Tamo je igrao za Juventus, Padovu, Milan, Napoli, dok je u Fiorentini ostao uz bok velikog Batistute po broju postignutih golova. U Firenci je Šveđanin zabio 203 gola u 358 utakmica, a tamo je proveo i svoje posljednje dane. Deveti je strijelac Serie A svih vremena. Mogao je igrati na krilu, kao centarfor, bio je majstor driblinga, dobrog poteza, ali i sklon ozljedama.

Video: Kurt Hamrin 

S Fiorentinom je uzeo Kup Kupova 1961. godine. U finalu su savladali Glasgow Rangers 2:1, uz jedan gol Hamrina. Sedam godina kasnije je presudio HSV-u finalu Kupa Kupova, ovaj put kao igrač Milana, s koji će postati naredne godine prvak Europe. Bio je prvak Italije (Milan) i dva puta osvajač Kupa (Fiorentina).

Video: Milan - HSV 

"Hamrin je bio i uvijek će biti prava legenda za sve ljubitelje nogometa, a posebno za navijače Fiorentine. I dalje drži rekord golova u ljubičastom dresu s Batistutom", napisali su iz Fiorentine.

Kopirati
Drag cursor here to close