Opet

Premijer liga BiH: Opet zabranjen dolazak gostujućim navijačima na ''zamjenske stadione''

Ovo je odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice Premijer lige BiH koje će se odigravati na tzv. ”zamjenskim stadionima”
Sport / Nogomet | 23. 07. 2022. u 00:15 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) donio je odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice Premijer lige BiH koje će se odigravati na tzv. ”zamjenskim stadionima” u natjecateljskoj sezoni 2022/2023. godine, priopćeno iz N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

”Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu N/FS BiH 'Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH', klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini. Uslijed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledatelje na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih sigurnosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i sigurnost N/FS BiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione”, rekli su iz N/FS BiH, dodavši:

”U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora N/FS BiH, kao i Propozicijama natjecanja Premijer lige BiH, Komitet za natjecanje N/FS BiH je nadležan za sprovođenje ove odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova”.

I ranijih godina iz različitih razloga znalo se događalo da u određenim vremenskim periodima N/FS BiH donese odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close