CONMEBOL

Prekinuta utakmica između Brazila i Argentine ipak će biti odigrana

Neodigravanje te utakmice nije spriječilo Brazil i Argentinu da se plasiraju na SP u Kataru koje se održava od 21. studenog do 18. prosinca.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2022. u 22:42 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIFA je u ponedjeljak potvrdila da će sporna kvalifikacijska utakmica za SP 2022 između Brazila i Argentine biti odigrana nakon što je njeno povjerenstvo odbacilo žalbu brazilskog i argentinskog nogometnog saveza.

Ta utakmica, koja se trebala igrati 5. rujna prošle godine u Sao Paulu, prekinuta je nakon samo pet minuta na intervenciju lokalne sanitarne agencije Anvisa koje su udaljile s terena četiri igrača argentinske reprezentacije, koji igraju u Engleskoj, jer su navodno prekršili anti-Covid mjere i prekinule susret.

FIFA je odlučila u veljači da će se utakmica ponovno igrati i da će suspendirati četiri spomenuta argentinska nogometaša na dvije utakmice.

Nogometni savezi Argentine (AFA) i Brazila (CBF), koji su kažnjeni i novčanim kaznama zbog više prekršaja, najavili su žalbe.

"Povjerenstvo za žalbe potvrdilo je da će se utakmica morati ponoviti i da se kazna u visini od 50.000 švicarskih franaka (oko 48.000 eura) izrečenu svakom od dva saveza zbog konačnog prekida utakmice mora platiti", navodi se u priopćenju FIFA-e.

Neodigravanje te utakmice nije spriječilo Brazil i Argentinu da se plasiraju na SP u Kataru koje se održava od 21. studenog do 18. prosinca.

Održavanje ove utakmice stoga neće imati nikakvog utjecaja na poredak u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Bez obzira na rezultat, Brazilci će sigurno zadržati prvo mjesto u kvalifikacijama, a Argentinci drugo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close