Jogo (na)novo

Brazil i Argentina moraju odigrati svoju "Covid" utakmicu

FIFA je objavila kako će Brazil i Argentina ipak morati odigrati svoju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP u Kataru, a koja je prošloga rujna u Sao Paulu prekinuta u 5. minuti zbog ulaska brazilskih zdravstvenih djelatnika na teren.
Sport / Nogomet | 14. 02. 2022. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Prekinuta kvalifikacijska utakmica Brazil - Argentina

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako će Brazil i Argentina ipak morati odigrati svoju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a koja je prošloga rujna u Sao Paulu prekinuta u 5. minuti zbog ulaska brazilskih zdravstvenih djelatnika koji su tvrdili kako četiri argentinska igrača nemaju dopuštenje za boravak u Brazilu.

Prema tadašnjim zdravstvenim protokolima u Brazilu, četiri argentinska igrača koji igraju u engleskim klubovima, Emiliano Buendia, Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso i Cristian Romero, morali su pije izlaska na teren provesti dva tjedna u izolaciji, što nije bio slučaj.

"Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Disciplinska komiija FIFA-e odlučila je kako će se utakmica morati ponovno odigrati, a mjesto i vrijeme odigravanja bit će naknadno određeni", objavila je FIFA koja je financijski kaznila Brazilsku nogometnu konfederaciju sa 500.000 švicarskih franaka, a Argentinski nogometni savez sa 200.000 franaka jer nisu osigurali "mir i sigurnost", javlja Hina.

I Brazil i Argentina već su osigurali plasman na SP u Kataru koji će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca.

Do kraja južnoameričkih kvalifikacijama ostala su još dva kola.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close