UEFA i CONMEBOL

Dvoboj Argentine i Italije 1. lipnja na Wembleyju

Europski nogometni savez (UEFA) i paritetna južnoamerička organizacija (CONMEBOL) otvorili su zajednički ured u Londonu kako bi poboljšali suradnju na zajedničkim projektima i razmjeni iskustava.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / "Finalissima" - susret između prvaka Europe i Južne Amerike

Europski nogometni savez (UEFA) i paritetna južnoamerička organizacija (CONMEBOL) otvorili su zajednički ured u Londonu kako bi poboljšali suradnju na zajedničkim projektima i razmjeni iskustava, objavljeno je u ponedjeljak.

Jedan od takvih projekata je i utakmica nazvana "Finalissima", u kojoj će se 1. lipnja na londonskom Wembleyju sastati aktualni europski prvak Italija i južnoamerički prvak Argentina.

Ulaznice za taj dvoboj rasprodane su za manje od tjedan dana.

"Conmebol i Uefa su odlučile svoju suradnju dignuti na višu stratešku razinu. Na terenu smo suparnici, ali ujedinjuje nas shvaćanje da je nogomet snažna sila za stvaranje tolerantnog i mirnog pluralističkog društva", izjavio je predsjednik Conmebola Alejandro Domínguez.

Njegov europski kolega, predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je dodao: "Ovaj zajednički ured je simboličan, novi korak u pravom smjeru za Uefu i Conmebol. Pomoći će nam u suradnji na razvoju nogometa unutar naših konfederacija, a i šire", prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close