Ostaje li Halilhodžić bez SP?

Predsjednik saveza želi najbolje, Vaha pod velikim pritiskom

"Vahid Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se nogometaši vrate u reprezentaciju", kaže prvi čovjek marokanskog saveza.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2022. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavlje nakon odlaska Maroka na Svjetsko prvenstvo je bilo burno, veliko, ali čini se kratko. Iako se ova reprezentacija plasirala na završni turnir, stvari su daleko od idealnih. I dalje je prisutan problem nepozivanja najvećih zvijezda, koje su Vahida Halilhodžića često znale koštati posla.

Od Ronaldinha i PSG-a, prekod Drogbe i Obale Bjelokosti, ista stvar se ponovila s Japanom gdje su sponzori tražili pod svaku cijenu da igraju neki od igrača na koje Vaha nije računao (Honda, Kagawa, Okazaki). Podsjećamo, problemi na klupi Maroka su počeli kada je za utakmice kvalifikacija u listopadu prošle godine izostavio je s popisa najveće marokanske zvijezde Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille).

Nije najvećih zvijezda bilo niti na Afričkom kupu nacija, gdje je Maroko zaustavljen u četvrtfinalu od Egipta. Naravno, pritisak se nakon poraza pojačao i još uvijek traje. Bez obzira na rezultat koji je tu. Sada se oglasio predsjednik Nogometnog saveza Maroka, Fouzi Lekjaa, sada je izjavio kako Vaha ima podršku saveza, ali da nije nezamjenjiv.

"Vahid Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se nogometaši vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraou, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju.Na Svjetskom prvenstvu momčad mora imati svu tehničku potporu na raspolaganju kako bi ispunila cilj, a to je barem plasman u drugi krug natjecanja. Oni su reprezentativci. Vezani su za reprezentaciju i domovinu. Možda je bilo određenih nesporazuma u momčadi, ali poduzet ćemo sve što je potrebno da momčad nastupi u najboljem mogućem sastavu" tvrdi predsjednik Saveza Faouzi Lekjaa.

Kopirati
Drag cursor here to close