Pričao sa Kraljem, uskoro će i premije

Nesalomljivi rekorder

Dan poslije, savez je naime objavio da će izbornik, njegov stručni stožer i igrači podijeliti čak 13 milijuna eura nagrade za plasman na SP.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2022. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno će Vahidu Halilhodžiću ovaj rezultat s reprezentacijom Maroka biti nekako najdraži u karijeri. Ne samo zato što
je pobjedom Maroka nad DR Kongom (4:1), četvrti put u karijeri izborio nastup na Svjetskom prvenstvu s četvrtom različitom reprezentacijom!

Već zato što je to napravio na svoj način. Onako kako on to najviše voli. Nije popustio niti jednog trenutka, iako je pritisak bio sve veći. Za utakmice kvalifikacija u listopadu prošle godine izostavio je s popisa najveće marokanske zvijezde Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille). Nije najvećih zvijezda bilo niti na Afričkom kupu nacija, gdje je Maroko zaustavljen u četvrtfinalu od Egipta. Egipta kojeg usput nećemo gledati u Kataru. Pritisak je postajao jači kako su se bližile utakmice sa DR Kongo. Nordin Amrabat, jedan od prvih igrača koje je Halilhodžić udaljio od reprezentacije obrušio se na izbornika.

"Ne može izvući najbolje od momčadi jer je tvrdoglavi egoist! Kako može pozvati samo jednog od četiri nogometaša koji igraju u Ligi prvaka? Ne znam što pokušava napraviti, ali čovjek radi suprotno od onoga što navijači žele" poručio je bivši reprezentativac, međutim, Maroko je uvjerljivo slavio i prošao u Katar.

Vaha je postao prvi trener koji je odveo četiri različite reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Obalu Slonovače, Japan, Alžir sada Maroko. U Japanu je otpušten nakon što je "zaboravio" Hondu, Kagawu i Okazakija, velike zvijezde čije su nastupe ustvari uvjetovali sponzori. Drogba i društvo ga nisu previše "gotivili", dok je
u Alžiru uspio vratiti ovu veliku reprezentaciju jednostavno rečeno u život.

Krcati stadion u Casablanci Vahida je sasvim sigurno podsjetio na prvi trenerski trofej Afričku ligu prvaka koju je osvojio sa domaćim sastavom Rajom Casablancom. Kralj Mohamed VI osobno mu je čestitao što je poveo marokansku reprezentaciju prema Kataru, a na sve je uz smiješak na francuskom jeziku odgovarao Vaha.

"Halo! Kako ste, vaše veličanstvo? Ovo je za vas i sve u Maroku, nadam se da ste sretni. Zadovoljstvo mi je. Hvala, Vaše Veličanstvo", navodno je poručio marokanskom kralju, nakon utakmice.

Kralj cijeni ono što je Vaha napravio. Dan poslije, savez je naime objavio da će izbornik, njegov stručni stožer i igrači podijeliti čak 13 milijuna eura nagrade za plasman na SP.

Glasnogovornik saveza Mohamed Makrouf pojasnio je kako se došlo do tako fantastične premije: “Činjenica je kako je nagrada za SP bila manja, ali je nedavno povećana kako bismo dodatno motivirali igrače.”

Navedeni iznos Marokancima će gotovo pokriti FIFA jer svaki savez čija se reprezentacija plasirala na SP dobiva po 12 milijuna eura. Prolazak skupine donosi još po dva milijuna eura savezima čije se momčadi plasiraju u osminu finala.

Kopirati
Drag cursor here to close