Lakrdija u Portugalu

Predsjednik Belenensesa: Morali smo igrati

Razgovarao sam s vodstvom lige i rekli su mi da moramo igrati ako imamo osmoricu igrača na raspolaganju. Alternativa je bila nepojavljivanje i gubitak dva do pet bodova" rekao je Soares.
Sport / Nogomet | 28. 11. 2021. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenima korone, posljednjih godina, sport je preživio puno toga i proživljava danas. Igrači, treneri su se nosili, suočavali sa velikim problemima koji su još uvijek pristutni. Posljednje snimke i slike koje su stigle iz Portugala, naravno svjedoče o tome.

U 12. kolu portugalskog prvenstva igrali su Belenenses i Benfica, točnije oni su dvoboj počeli, ali nisu završili.Belenenses je u dvoboj krenuo sa samo devetoricom igrača jer ih je čak 17 bilo izvan pogona, uglavnom zbog prodora koronavirusa u svlačionicu.

Koliko je situacija bila bizarna potvrđuje činjenica da je rezervni golman Joao Monteiro u nedostatku igračkog kadra obukao dres i zaigrao u odbrani.Međutim, da će ova utakmica otići u nekom drugom mjeru vidjelo se već nakon prvog napada kada je Eduardo Kau pospremio loptu u vlastitu mrežu nakon svega dvadesetak sekundi igre.Benfica je do poluvremena vodila sa 7:0.

Nakon odgođenog početka drugog dijela, domaćin se na terenu pojavio sa samo sedmoricom igrača. Čim je počelo drugo poluvrijeme Joao Monteiro se bacio na travu, ustvrdivši kako zbog ozljede ne može nastaviti, čime je prisilio suca Manuela Motu da napokon prekine ovu sramotu jer prema pravilima, svaka momčad mora imati najmanje sedmoricu igrača na terenu.

Video: Highlights | Resumo: Belenenses SAD 0-7 Benfica 

Čelnici Belenensesa tvrdi kako su bili prisiljeni igrati jer im je vodstvo lige prijetilo da će im oduzeti dodatne bodove ako se ne pojave na terenu. Otkrio je to predsjednik kluba Rui Pedro Soares kojeg su kamere tijekom poluvremena uhvatile u suzama.

"Ovo čemu smo svjedočili bila je velika sramota, nema propisa i kalendara koji bi opravdali ovo što se sinoć dogodilo. Razgovarao sam s vodstvom lige i rekli su mi da moramo igrati ako imamo osmoricu igrača na raspolaganju. Alternativa je bila nepojavljivanje i gubitak dva do pet bodova" rekao je Soares.

Kopirati
Drag cursor here to close