Stvori i prodaj

Tvornica novca Benfica: Za pet godina pola milijarde eura plusa!

Ovaj klub po svojoj filozofiji je centar za obuku mladih nogometaša i njihova služba skauta i stručnjaka koji rade s mladim igračima uistinu ima impresivne rezultate.
Sport / Nogomet | 10. 09. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / Florentino Luis novi je biser iz Benfice

Slavni portugalski nogometni klub Benfica iz Lisabona ostvarila je za proteklih pet godina gotovo pola milijarde eura viška na transferima igrača - točnije: 462,35 milijuna!

Benfica i Porto postali su uistinu svjetski majstori po pitanju zarade na nogometnim talentima, a posljednji veliki transfer Benfice bio je prodaja Joaoa Felixa u Atletico Madrid za 126 milijuna eura.

Ovaj klub po svojoj filozofiji je centar za obuku mladih nogometaša i njihova služba skauta i stručnjaka koji rade s mladim igračima uistinu ima impresivne rezultate. Čak i uz činjenicu da ponekad promaše, kao u slučaju Luke Jovića.

U ovome trenutku interes velikih klubova, napose onih iz Engleske, izaziva mladi Florentino Luis (20), defanzivni veznjak kojega prate oba kluba iz Manchestera, javljaju britanski mediji.

S obzirom da igra na poziciji zadnjeg veznog, u Cityju ga vide kao nasljednika Fernandinha (34). S druge strane, Unitedovi skauti promatrali su ga na nedavnoj pobjedi Benfice (4:0) protiv Brage.

Osim engleskih velikana, Florentina Luisa želi i PSG, a ukoliko ga netko od velikana pokuša dovesti, morat će duboko posegnuti u džep.

Naime, Florentino Luis ima ugovor s Benficom do 2024. godine, a izlazna klauzula je 100 milijuna eura. Pa tko voli nek' izvoli...

Kod ovog mladića velika promjena dogodila se u drugom dijelu prošlog prvenstva, kad je iz druge momčadi Benfice prebačen u prvi tim i odmah se izborio za svoje mjesto. Uostalom, do kraja sezone bio je na svim utakmicama u startnih 11.

Kao i mnoštvo drugih nadarenih dječaka, Florentino Luis je kao 10-godišnjak došao u Benficu i za kratko vrijeme u seniorskoj konkurenciji dosegnuo marku vrijednosti od 100 milijuna.

Naravno, ne treba očekivati da će Benfica već sad za njega dobiti 'stotku', ali nastavi li ovako uvjerljivo igrati, možda će idućega ljeta veliki klubovi morati platiti i više od toga.

Kopirati
Drag cursor here to close