Liga prvaka

Pred Barcelonom imperativ pobjede, Inter u psihološkoj prednosti

Večeras je na rasporedu preostalih osam utakmica četvrtog kola Lige prvaka. Posebno je zanimljiv ogled španjolskog i talijanskog velikana Barcelone i Intera. Utakmica se igra u 21 sat.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2022. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupinu C predvodi Bayern s maksimalnih devet bodova, a Bavarcima se smiješe i novi bodovi na gostovanju u Plzenu kod Viktorije koja je upisala sva tri poraza.

Inter je na drugom mjestu sa šest bodova, a tri boda ima trećeplasirana Barcelona koja ima imperativ pobjede želi li ostati u igri za nokaut fazu.

Inter je prije tjedan dana svladao Katalonce s 1:0 golom Calhanoglua u drugoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena.

"Očekujemu utakmicu sličnu onoj prošloga tjedna. Oni su dosta defanzivni, ali mi moramo bolje napadati i bolje se braniti. Naporno smo radili kako bismo bili bolji. Mislim da će ovdje biti važan i psihološki aspekt. Znamo da imamo 90 minuta za pobjedu, moramo biti strpljivi", rekao je trener Barcelone Xavi Hernandez, prenosi HRT.

Važnosti dvoboja svjestan je i 19-godišnji vezni igrač Barcelone Pedri.

"Ovo je za nas poput finala, to je jako, jako važna utakmica. Nadamo se najboljem, da će utakmica otići u smjeru koji želimo i da ćemo uspjeti izboriti nokaut-fazu", smatra mladi veznjak.

Talijani bi pobjedom u Španjolskoj osigurali nastup u osmini finala.

"Prije prošlotjedne utakmice, rekao sam da je izazov protiv Barcelone sjajna prilika i to smo iskoristili. Ovaj dvoboj je ključan za plasman u nokaut-fazu. Znamo da će biti teško na Camp Nou, bit ćemo na teškom gostovanju protiv veoma snažnog protivnika koji će imati veliku potporu navijača. Morat ćemo prevladati neke izazove i pritisnuti ih, pripremili smo se za to", rekao je trener Intera Simone Inzaghi.

       
Tablice omogućuje Sofascore
   

Večeras se dvije utakmice igraju u 18.45 - Napoli i Ajax (skupina A) te Atletico i Club Brugge (B).

Ostali dvoboji 4. kola igraju se u 21 sat, a osim Barcelone i Intera (C), sastaju se Rangers - Liverpool (A), Bayer Leverkusen - Porto (B), Viktoria Plzen - Bayern (C), Tottenham - Eintracht (D) te Sporting - Marselille (D).

Kopirati
Drag cursor here to close