Liga prvaka

Inter svladao Barcelonu, Napoli pregazio Ajax u Amsterdamu

Golom turskog nogometaša Hakana Calhanoglua u nadoknadi prvog poluvremena Inter je u Milanu pobijedio Barcelonu 1-0 u dvoboju 3. kola skupine C Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2022. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska momčad, kojoj ove sezone ne ide najbolje u Serie A, pokazuje kako u Ligi prvaka želi napraviti dobar rezultat u skupini s Bayernom i Barcelonom.

Pogodak vrijedan tri boda protiv Katalonaca postigao je Calhanogl preciznim udarcem s nešto manje od 20 metara, nakon čega se Inter odhrvao svim gostujućim naletima te sačuvao pobjedu.

Dembele je imao dvije sjajne šanse za Barcelonu, jednom je pogodio i domaću vratnicu, dok je gostima poništen i izjednačujući pogodak koji je postigao Pedri. Svemu je prethodilo igranje rukom Ansu Fatija.

Ranije u ovoj skupini Bayern je lakoćom svladao Viktoriju iz Plzena s 5-0 te Bavarci vode na ljestvici s devet bodova. Šest ima Inter, tri Barcelona, dok je češki prvak bez bodova.          

Standings provided by Sofascore

Skupinom A dominira Napoli koji je odigrao novu sjajnu utakmicu te je upisao i treću pobjedu. Ovaj put Napoli je slavio u Amsterdamu kod Ajaxa čak 6-1 premda je domaći sastav poveo golom Kudusa u 9. minuti.

No, primljeni gol nije ni malo obeshrabrio Napoli već ga je očito razljutio te je talijanska momčad već do kraja poluvremena imala vodstvo 3-1. Redom su zabijali Raspadori u 18. i Di Lorenzo u 33. minuti udarcima glavom, dok je Poljak Zielinski u 45. minuti dodatno uzdrmao domaćina golom za 3-1.

Na tome Napoli nije stao već je odmah na startu drugog poluvremena, u 47. minuti, Giacomo Raspadori zabio svoj drugi, a Napolijev četvrti pogodak.

Do kraja susreta još su zabijali Gruzijac Kvarackelia i Argentinac Simeone, s tim da je Ajax od 73. minute imao igrača manje nakon drugog žutog kartona Tadića.

Napoliju je ovo bila sedma uzastopna pobjeda kombinirao u Serie A i Ligi prvaka.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close