DFB Pokal

Poznati svi polufinalisti njemačkog kupa

Freiburg, Leipzig, HSV i Union Berlin plasirali su se u polufinale njemačkog Pokala. Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio je asistent za jedan pogodak RB Leipziga u uvjerljivoj 4-0 (2-0) pobjedi protiv drugoligaša Hannovera.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2022. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Freiburga posljednji su polufinalisti ovosezonskog izdanja Njemačkog kupa, oni su u dramatičnom četvrtfinalu golom u 120. minuti kao gosti svladali Bochum s 2-1 (1-1, 0-0) nakon produžetka.

I tijekom 90 minuta Freiburg je poveo golom Petersena (51), no Polter (64) je uspio izjednačiti pa je odluka o pobjedniku pala u produžetku kada je Sallai (120) iskoristio veliku pogrešku domaće obrane i odveo svoju momčad među posljednje četiri.

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio je asistent za jedan pogodak RB Leipziga u uvjerljivoj 4-0 (2-0) pobjedi protiv drugoligaša Hannovera 96 u četvrtfinalu Njemačkog kupa, ali je i zbog ozljede morao ranije napustiti travnjak.

Prvi gol Nkunku je postigao pet minuta ranije na asistenciju još jednog bivšeg igrača Dinama Danija Olma. U nastavku su pobjedu RB Leipziga potvrdili Lamer u 68. i Andre Silva u 73. minuti.

RB Leipzig se tako u polufinalu pridružio Union Berlinu koji je u utorak svladao Sankt Pauli s 2-1.

Drugoligaš Hamburger SV se velikim preokretom protiv Karlsruhea također plasirao u polufinale Njemačkog nogometnog kupa.

Gosti iz Karlsruhea poveli su 2-0 golovima Wanitzeka (40) i Hofmanna (51), no Glatzel (52) je vrlo brzo vratio nadu domaćima da bi se situacija na terenu okrenula u potpunosti u korist HSV-a kada je u 71. minuti isključen Kobald. HSV je tada dobio i kazneni udarac, ali Gersbeck je obranio udarac Kittela s bijele točke.

Ipak, Glatzel (90+1) je u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom odveo utakmicu u produžetak.

Kako se u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao o polufinalistima se odlučivalo izvođenjem 11-eraca gdje se u junaka prometnuo domaći vratar Heuer koji je obranio tri pokušaja gostiju pa je HSV slavio s 3-2.

Zanimljivo, HSV je treći put zaredom ove sezone prošao dalje u Kupu boljim izvođenjem 11-eraca.

Kopirati
Drag cursor here to close