Njemački Pokal

Loš dan prvoligaša: Sankt Pauli eliminirao branitelja naslova

Njemački nogometni drugoligaš Sankt Pauli napravio je senzaciju u osmini Kupa svladavši branitelja naslova Borussiju iz Dortmunda na svom terenu s 2-1 (2-0).
Sport / Nogomet | 18. 01. 2022. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlogodišnji osvajač njemačkog Pokala, Borussia iz Dortmunda, poražena je u novoj sezoni već u osmini finala.

Milijunaše je na svom terenu s 2-1 (2-0) eliminirao drugoligaš Sankt Pauli.

Lider njemačke Zweite je u prvih 45 minuta poveo s 2-0 golom Amenyida (4) i autogolom Witsela (40), a Borussia je u nastavku uspjela tek smanjiti preko Haalanda (58-11m).

Sankt Pauli je tako postao već treći drugoligaš među posljednjih osam, pridružio se svom gradskom rivalu Hamburger SV-u te Karlsrhueu, piše Hina.

Ranije u utorak HSV je nakon drame prilikom izvođenja 11-eraca kao gost izbacio FC Koeln, dok je Karlsruhe SC s 1-0 nadigrao trećeligaša Muenchen 1860.

U četvrtfinale se u utorak još plasirao i Bochum koji je na svom terenu s 3-1 (0-1) bio bolji od Mainza 05. Goste je u vodstvo doveo Onisiwo (36), no u nastavku je dva gola za preokret postigao Pantović (56-11m, 59), da bi konačni rezultat postavio Lowen (80).

U srijedu će na teren Hannover 96 - Borussia Moenchengladbach, RB Leipzig - Hansa, Hoffenheim - Freiburg i Hertha - Union Berlin.

Podsjetimo, nogometaši Borussije M'gladbach deklasirali su koncem listopada prošle godine Bayern Muenchen 5:0 već u 2. kolu njemačkog nogometnog Kupa, nanijevši bavarskom velikanu najteži poraz u posljednje 43 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close