Katar 2022

Poznata i posljednja reprezentacija koja ide na Svjetsko prvenstvo

Kostarika je u interkontinentalnom doigravanju pobijedila Novi Zeland s 1:0 i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2022. u 22:50 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu interkontinentalnog doigravanja reprezentacija Kostarike pobijedila je Novi Zeland s 1:0 i posljednja se ukrcala na vlak za Svjetsko prvenstvo.

Sada su poznate sve 32 reprezentacije koje će krajem godine nastupiti na svjetskoj smotri u Kataru.

Posljednja dilema bila je vezana uz ovaj obračun između Kostarike, koja je završila na četvrtom mjestu u kvalifikacijskoj zoni CONCACAF (Sjeverna i Srednja Amerika), i Novog Zelanda koji je bio pobjednik Oceanije.

Što se tiče zbivanja na terenu, bivši napadač Arsenala Joel Campbell zabio je pobjednički gol za Kostariku nakon tri minute igre. Novi Zeland je izjednačio u 39. minuti susreta, a strijelac je bio Chris Wood, no VAR je poništio pogodak zbog prekršaja kojeg je napravio Matthew Garbett.

Novi Zeland je utakmicu završio s deset igrača nakon što je u 67. minuti isključen Kosta Barbarouses zbog prekršaja na Franciscu Calvu.

Kostarika će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u skupini E u kojoj su i Španjolska, Njemačka te Japan. Skupina je to s kojom će se u osmini finala križati skupina F u kojoj se nalazi Hrvatska.

Za Kostariku je to šesti put da sudjeluje na SP-u, a treći put zaredom. Njen najveći uspjeh na svjetskom prvenstvu je iz 2014. godine u Brazilu gdje se plasirala u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close