Šesti put u povijesti, peti zaredom

Socceroosi idu u Katar

Odluka je pala u šestoj seriji, za Australce je zabio Awer Mabil, a potom je Andrew Redmayne obranio udarac Alexa Valere za veliko slavlje Socceroosa.
Sport / Qatar 2022 | 13. 06. 2022. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti put u povijesti, Australija će igrati na Svjetskom prvenstvu. Petu put zaredom, što je svakako za veliki respekt. Ovaj put su morali
popularni Socceroosi proći poprilično težak put. Prvo su morali razigravati sa Ujedinjenim Arapskim Emirati koje su prošli golom Ajdina Hrustića šest minuta prije kraja, nakon čega ih je čekala peta reprezentacija u kvalifikacijskom ciklusu Južne Amerike, Peru.

Iako su imali prilika jedni i drugi, kako je utakmica prolazila sve se više mislilo o obrani vlastitog. To je na kraju rezultiralo jedanaesteracima, koji naravno sami po sebi donose veću dozu drame.

Počelo je loše za Australce, prvi je pucao Martin Boyle, no njegov je udarac zaustavio Pedro Gallese. U trećoj seriji sve je na početak vratio Peruanac Luis Advincula koji je pogodio lijevu stativu.Odluka je pala u šestoj seriji, za Australce je zabio Awer Mabil, a potom je Andrew Redmayne obranio udarac Alexa Valere za veliko slavlje “Socceroosa”. Australija će na svom šestom svjetskom prvenstvu igrati u skupini D s Francuskom, Danskom i Tunisom. Skoro ista skupina kao u Rusiji, gdje je igrao i Peru, ali umjesto Tunisa.

Do sada je Australija najbolji rezultat ostvarila 2006. godine, kada se preko Hrvatske probila do osmine finala.

Posljednjeg putnika na SP doznat ćemo u utorak kada se na istom stadionu sastaju Novi Zeland i Kostarika.

Kopirati
Drag cursor here to close