Janković, Ivanković, Jusufbegović

Potvrđeni izbornici mladih selekcija

Janković, Ivanković i Jusufbegović će u narednom periodu voditi mlade selekcije BiH. Janković mladu, Ivanković juniorsku, dok je za kadetsku zadužen Jusufbegović.
Sport / Nogomet | 30. 08. 2022. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH. Pored redovnih informacija o radu Generalnog sekretarijata NS/FS BiH usvojeni prijedlozi odluka za izbornike muških reprezentativnih selekcija.Za izbornika omladinske (U-21) reprezentacije u narednom kvalifikacionom ciklusu je imenovan Igor Janković.

Janković je još kao trener Kozare bio član stručnog stožera A reprezentacije BiH u vrijeme Mehmeda Baždarevića, nakon čega je obavljao ulogu direktora i trenera Borca. Radio je Janković u Tekstilcu, Rudaru iz Prijedora, te je bio izbornik pionirske reprezentacije BiH (U15).

Tu reprezentaciju će u nastavku voditi Čedomir Ćulum. Juniorsku reprezentaciju nakon Ivice Barbarića, preuzeo je Mario Ivanković, trener koji je dugo vremena bio član stručnog stožera Zrinjskog. Ivanković je već kao izbornik odradio nekoliko utakmica na klupi juniorske reprezentacije.

Nedim Jusufbegović koji je posljednjih godina uglavnom obavljao ulogu stručnog tv komentatora, ponovo se vraća na klupu. On će u nastavku svoje karijere voditi U17 reprezentaciju BiH. Posljednji angažman Jusufbegović je imao na klupi Igmana prije tri godine. Prije toga je trenirao Čelik, GOŠK, Velež, Olimpik, Zvijezdu Gradačac, Olimpik. Jusufbegović je naslijedio Nermina Šabića.

Kopirati
Drag cursor here to close