Apelaciona komisija NS BiH

Potvrđena kazna Sarajevu

Apelaciona komisija je danas donijela odluku o potvrdi kazne, s izuzetkom Ismira Mirvića, kojem je odluka o suspenziji na godinu dana preinačena na kaznu od godinu dana, uvjetno.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2024. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelaciona komisija NS BiH definitivno je zaključila priču oko prekinute revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca.
FK Sarajevo se žalio na odluku Disciplinske komisije, a Apelaciona komisija je danas donijela odluku o potvrdi kazne, s izuzetkom Ismira Mirvića, kojem je odluka o suspenziji na godinu dana preinačena na kaznu od godinu dana, uvjetno.

Odlukom Disciplinske komisije NS BIH Sarajevo je ostalo bez tri boda, Ismir Mirvić je kažnjen na godinu dana, Senijad Ibričić na sedam mjeseci, a trener Simon Rožman na tri mjeseca uvjetno. Sve to, pratile su i novčane kazne kako za klub, tako i za pojedince. FK Sarajevo je kažnjeno i s 22.000 KM zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije utakmice.

To znači da u ovom trenutku ekipa Sarajeva ostaje na četvrtom mjestu na tabeli s 42 boda, četiri manje od trećeplasiranog Veleža. Velež tako ima priliku eventualnim trijumfom protiv Sloge, uz neuspjeh Sarajeva protiv Zrinjskog da se učvrsti na trećem mjestu. S druge strane i ekipa Posušja sada ima priliku uključiti se do kraja u borbu za četvrto mjesto s obzirom na to da sastav trenera Denisa Ćorića ima samo bod manje od Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close