Kup BiH

Cure detalji kaosa na utakmici Sarajeva i Borca: ''Znam da imaš jedno dijete, zato pripazi''

Utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Borac, a disciplinska komisija oduzela je Sarajevu i tri boda u ligi
Sport / Nogomet | 08. 04. 2024. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je prije tjedan dana FK Sarajevo i čelnike tog kluba zbog prekida četvrtfinalni ogled Sarajeva i Borca u Kupu BiH.

Domaća momčad se naime, po naredbi sportskog direktora kluba Senijada Ibričića i trenera Simona Rožmana, u trenutku dok su gubili 1:2 povukla s terena nezadovoljna sudačkim odlukama.

Utakmica je registrirana rezultatom 3:0 za Borac, a disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine oduzela je Sarajevu i tri boda u ligi te su kažnjeni s 22 tisuće maraka zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije susreta.

Suspendirani su predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić (godinu dan) i Ibričić (sedam mjeseci) dok je uvjetnu kaznu od tri mjeseca dobio Rožman.

Nogometni savez BIH sad je, kako pišu Sportske novosti, objavio i službeni dokument u kojem je detaljno opisano što se točno dogodilo na utakmici:

"Senijad Ibričić je prije početka uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igranog dana 13.3.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službene osobe utakmice - suce i glavnom sucu utakmice se obratio riječima: ‘Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam što ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!‘, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službenu osobu utakmice", piše u odluci Disciplinske komisije FSBiH te se nastavlja:

"Ibričić je u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena ustao s klupe Sarajeva i s trenerom Rožman Simonom iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog stožera Sarajeva upućivao glasne povike ‘Idemo napolje!‘, pri tome nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijela momčad Sarajeva prihvatila i napustila teren za igru, zbog čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena."

Kopirati
Drag cursor here to close