Kad se podvuče crta

Potrošili 2,3 milijarde eura za pehar

Prema podacima Transfermarkta samo na dovođenje novih igrača City je od ljeta 2008. do sada potrošio 2,3 milijarde eura.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od kada je emiratski šeik, punim imenom Mansour bin Zayed Al Nahyan, preuzeo City u ljeto 2008. godine, najveća mu je želja bila osvajanje naslova prvaka Europe. Osvojili su ‘Građani‘ od tada sedam naslova prvaka Engleske, tri FA Kupa i šest Liga kupa, ali sve je to u očima šeika Mansoura u drugom planu. Njegova je misija dovesti klub na krov Europe, a sada je to napokon i uspio.

U taj pohod, koji sada već traje 15 godina, utrošeno je nevjerojatno bogatstvo. Prema podacima Transfermarkta samo na dovođenje novih igrača City je od ljeta 2008. do sada potrošio 2,3 milijarde eura.

Odmah prve sezone po preuzimanju City je potrošio 157,35 milijuna eura, a u sličnom ritmu je klub s Etihada nastavio svake sljedeće sezone. Ukupno je u ovih 15 godina na pojačanja čak 2,3 milijarde eura. U isto vrijeme je City od prodaje nogometaša zaradio 855,66 milijuna eura. Razlika je 1,4 milijarde eura.

Vjerujemo kako bi šeik Mansour i dublje posegnuo u džep da je trebalo, a koliko mu je ova utakmica bila važna pokazuje činjenica da je večeras uživo gledao svoju momčad i to po drugi put od kada ju je kupio. Prije večerašnjeg finala City je gledao u kolovozu 2010. na ligaškoj utakmici protiv Liverpoola. Bio je to prvi put da je Mansour uživo gledao City, a do večeras i posljednji.

Kopirati
Drag cursor here to close