Napokon

Pep: Bilo nam je suđeno

"Nemam snage razmišljati o sljedećoj sezoni, to je sada nemoguće. Treba nam predah, dugo je ovo trajalo." rekao je Pep nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2023. u 01:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sedmom pokušaju s Manchester Cityjem Pep Guardiola je uspio, osvojio je napokon Ligu prvaka...

"Umoran sam. Miran. Zadovoljan. Tako je teško ovo osvojiti", započeo je izjavu za BT Sport Guardiola nakon što je sa Cityjem osvojio povijesni “treble”.

"Dečki su stvarno dobri. Rekao sam im na poluvremenu da budu strpljivi. Moraš imati i sreće. Mogli su i izjednačiti. Ovo je natjecanje poput bacanja novčića. Bilo je zapisano u zvijezdama. Pripada nam", nastavio je Španjolac kojemu je ovo treći naslov u Ligi prvaka, ali prvi nakon 2011. godine kada je slavio s Barcelonom.

Priznao je da sama izvedba njegove momčadi nije bila na visini zadatka.

"Nismo bili na najboljem nivou. Nakon Svjetskog prvenstva momčad je napredovala i bili smo na tom nivou. Nemam snage razmišljati o sljedećoj sezoni, to je sada nemoguće. Treba nam predah, dugo je ovo trajalo."

Kritizirao je pretrpanost rasporeda.

"Naši igrači sada imaju međunarodne utakmice. UEFA i FIFA, razmislite o tome. Premier liga završila je prije dva ili tri tjedna, a sada igrači moraju opet igrati. To je previše. Idemo sada slaviti u hotel s obiteljima i prijateljima. U ponedjeljak nas čeka parada u Manchesteru", zaključio je Guardiola.

Kopirati
Drag cursor here to close