Brunswijk, Ronnie Brunswijk

Potpredsjednik države sa 60 godina upisao profesionalni debi!

Brunswijk je u sedmom desetljeću života upisao profesionalni debi i to kao kapetan ekipe Intera Moengotapoe protiv Olimpije iz Hondurasa.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ronnie Brunswijk na dresu nosi broj 61 - sukladno godinama

Nadrealne scene stižu sa sjeveroistoka Južne Amerike, sa potpredsjednikom Surinama u glavnoj ulozi.

Naime, na susretu CONCACAF lige, odnosno drugog po jačini kontinentalnog natjecanja Srednje i Sjeverne Amerike i Kariba, nastupio je Ronnie Brunswijk, 60-godišnji potpredsjednik Surinama.

Brunswijk je u sedmom desetljeću života upisao profesionalni debi i to kao kapetan ekipe Intera Moengotapoe protiv Olimpije iz Hondurasa.

Nekadašnji gerilac i vođa pokreta pobune iz 80-godina prošlog stoljeća je ujedno i vlasnik Intera. Šokirao je sve kada se pojavio na terenu i to sa kapetanskom trakom na ruci.

Rođen 7. ožujka 1961. godine, Brunswijk je na terenu uspio provesti 53 minute zajedno sa svojim sinom Damianom.

Političar je bio glavni protagonist utakmice, ali na njegovu žalost nije bio od prevelike koristi svojoj ekipi koja je na kraju poražena sa visokih 6:0.

Gerilac i pljačkaš banaka

Brunswijk je vodio zanimljiv život u ovoj maloj južnoameričkoj državi, otkriva New York Times.

Bio je pripadnik vojnih snaga, nogometaš, traženi pljačkaš banaka, vođa gerilske skupine, ali i otac najmanje pedesetoro djece.

Također, bio je osuđen za krijumčarenje droge u Europi, ali čini se da mu je sve oprošteno jer je sudjelovao u uvođenju demokracije u Surinam.

Iako su ga ispitivali za podrijetlo imovine, u isto vrijeme su ga prozvali velikodušnim čovjekom. Najbolji primjer toga jest da je nekoliko puta iz helikoptera bacao novac navijačima svog kluba.

Tijekom 1980-ih sadašnji predsjednik Surinama, Chan Santokhi koji je tada obnašao dužnost policijskog službenika, hvatao je Brunswijka, ali ulaskom u politiku sve se promijenilo. Uskoro su postali nerazdvojni suradnici i prijatelji.

Osim toga, Brunwsijk je u svojoj državi prozvan Robinom Hoodom jer je nakon svake pljačke dijelio novac siromašnima.

Kopirati
Drag cursor here to close