I tata bi, sine

Na istoj utakmici u strijelce se upisali i otac i sin!

Riječ je o Leonu Benku, nekada sjajnom napadaču, i njegovom sinu Mauru koji su ovo ljeto stigli u Varteks odraditi jednu zajedničku sezonu u seniorskoj konkurenciji...
Sport / Nogomet | 09. 09. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uistinu zanimljiv i nesvakidašnji događaj zabilježen je u trećoj ligi Hrvatske, u nogometnom klubu Varteks, koji je ove godine proslavio 10 godina postojanja.

Njegovi nogometaši plasirali su se u četvrtfinale Kupa Varaždinske županije pobjedom protiv Slobode od 4:0, a na ovoj utakmici u strijelce su se upisali otac i sin, što je svakako raritet.

Riječ je o Leonu Benku, nekada sjajnom napadaču, i njegovom sinu Mauru koji su ovo ljeto stigli u Varteks odraditi jednu zajedničku sezonu u seniorskoj konkurenciji, piše Gol.hr.

Leon je u osmoj minuti doveo Varteks u vodstvo koje je Mauro u 37. minuti udvostručio.

U nastavku je Varteks još dvaput poentirao i uvjerljivom pobjedom ušao među osam najboljih u Kup natjecanju u svojoj županiji.

Što se tiče obitelji Benko, i Leon i Mauro su došli u klub iz Varaždina. Nakon što je prošle sezone Varaždin ispao među drugoligaše, Leon je procijenio kako želi igrati u nešto opuštenijem ritmu s obzirom da će u studenom proslaviti 38. rođendan.

Mauro Benko je pak završio juniorski staž u Varaždinu te je u dogovoru s ocem procijenio kako je za njegov igrački razvoj bolje odraditi jednu sezonu u Varteksu.

Kopirati
Drag cursor here to close