Lijepa sportska priča

Poruke dobrodošlice za HŠK Zrinjski: "Bit će nam čast ugostiti najbolju ekipu u gradu na Uni"

Kuglice su ovog puta Mostarce spojile sa NK Jedinstvo iz Bihaća što je jedini drugoligaš koji se našao u bubnju Kupa BiH.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2024. u 14:20 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak su izvučeni parovi za četvrtfinalne susrete u okviru Kupa Bosne i Hercegovine, a ovog puta HŠK Zrinjski je dobio možda i najlakši zadatak.

Naime, kuglice su ovog puta Mostarce spojile sa NK Jedinstvo iz Bihaća što je jedini drugoligaš koji se našao u bubnju Kupa BiH.

Hvala i dobrodošli

No ono što je zanimljivo i što ostavlja lijep sportski dojam su komentari navijača iz Bihaća koji tvrde kako će im "biti čast ugostiti najbolju ekipu u svom gradu".

"Najbolja ekipa u BiH dolazi u moj Bihać. Dobro nam došli dragi Mostarci. Pomoći ćete nam da vratimo navijački život u grad bar na tjedan dana. Hvala vam na tome. SN96 (Sila nebeska)", "Dobro nam došli u grad na Uni", samo su neki od komentara koji su se nanizali na službenoj stranici HŠK Zrinjski.

Nema sumnje kako će se 28. veljače u Bihaću odigrati prava sportska predstava za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, a vrlo vjerojatno je da će i Mostarci 14 dana kasnije uzvratiti istom količinom dobrodošlice.

Pod borićima

Inače, NK Jedinstvo jedan je od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini osnovan 1919. godine, a svoje utakmice igraju na stadionu "Pod borićima".

Poslije rata Jedinstvo nakon kvalifikacija igra u najvišem rangu, da bi u sezoni 2002/03. ispali u Prvu ligu FBiH. Nakon dvije sezone provedene u istoj, vraća se u PLBiH gdje provodi tri sezone te opet ispada. Od tada pa sve do danas NK Jedinstvo se natječe u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedini izlazak na europsku scenu Jedinstvo je imalo u sezoni 1999/2000. kroz Intertoto kup. Prvo kolo je donijelo za protivnika klub sa Farskih Ostrva GÍ Gøtua. U Bihaću je zabilježena pobjeda rezultatom 3-0 tako da minimalni poraz u uzvratu nije imao utjecaja na siguran prolaz Jedinstva u drugo kolo u kojem ih je čekao predstavnik Rumunjske Ceahlăul Piatra Neamț. U dvije utakmice su zabilježena dva poraza sa ukupnom gol razlikom 2-5. Da su uspjeli preskočiti Rumunje u trećem kolu Jedinstvo bi se susrelo s talijanskim Juventusom.

Inače, kada su u pitanju ostali parovi četvrtfinala Kupa BiH, Velež će imati puno teži posao jer ih je ždrijeb spojio sa Širokim Brijegom. Prva utakmica igrat će se na Pecari. Derbi četvrtfinala bit će između Borca i Sarajeva, a prva se igra u Banja Luci. Prve su zakazane za 28. veljače, a uzvratni susreti se igraju četrnaest dana kasnije. Trofej brane nogometaši Zrinjskog koji su prošle sezone u finalu svladali Velež 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close